Creme med guldkrom

Green Amber är en modern, elegant elgitarr. Tack vare sin avfasning bak på kroppen, likt stratocaster, hänger den bra vilket gör den väldigt skön att spela på. Man får en skön vinkel för plektrumhanden.

Behagligt utformad relativt tunn D- hals och låg stränghöjd gör den lättspelad. Vi skulle säga att D-halsen är rätt slim och Soft - U halsen medium, fortfarande inte tjock. 

Ljudmässigt är Green Amber väldigt mångsidig och allround. Och den låter bra. En gitarr som passar för de flesta musikstilar. Har ett varmare ljud än en strata och mer distinkt ljud med mer strängseparation än en Les Paul.

Kroppen är relativt tunn vilket gör att gitarren är förhållandevis lätt. Jämför man t ex med en Les Paul är skillnaden betydande. Du kan spela många timmar utan att det ömmar i axlar.

Green Amber finns i olika varianter. Vi har några få ex med Amber Burst lack, dvs i orange kulör men med färgtoning, från lite ljusare till lite mörkare. Med sin flammiga lönntopp är den riktigt läcker att se på. Det går också att få den med Lundgren Pickups. Sätt t ex i Heaven 57 och den når himmelska höjder. Hör av dig om det är aktuellt. 
 

Specifikation:

 • Kropp av mahogny med flammig välvd lönntopp, ca 38 mm tjock,
 • D- hals av mahogny, (Breddd sadel 42 mm, 1:a band tjocklek: 19 mm bredd: 43 mm, 12:e band tjocklek 21 mm, bredd: 52 mm), Ocean Blue burst Soft - U hals (Bredd sadel 42 mm, 1:a band tjocklek 21 mm, bredd 43 mm, 12:e band tjocklek 23 mm, bredd 52 mm)
 • Greppbräda i rose maplewood, 10" radie, 25" skala med 24 band.
 • Kapslade stämskruvar, strängar genom kroppen, Green Standard Humbuckers, 1 volym och 1 tonkontroll, 3-vägs pickupväljare, hårdvara i krom eller guldkrom.
 • Weight: ca 3,8 kg  
 • Color: transparant Orange (Amber), Amber Burst, Amber/Yellow Burst, Creme

Läs mer om Green Guitars

Amber Burst med guldkrom - finns även i vänster (left handed) fast med kromad hårdvara
I färgen amber med kromad hårdvara

Green Amber

Pris:
3 490 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:

Finns även i vänster (Left Handed)

Om Green Amber - Comfort Series

Målet med Green Amber var att ta fram en relativt lätt gitarr med maximal spelkomfort och modern design. Vi tänkte oss också att den ljudmässigt skulle vara väldigt bred. Lite mitt emellan en singelcoilgitarr och en tung humbucker gitarr. Vi valde en relativt tunn mahognykropp och ovanpå den placerade vi en massiv lönntopp. Mahogny ger ett varmt fylligt ljud medan lönn har mer diskant i sig. Tack vare att mahognyn inte dominerar så stort över lönnen som på en Les Paul så fick vi fram ett fylligt varmt ljud men med lite mer diskant. Ljudet blir då lite mer distinkt. 

2015
Nytt för i år är att vi gått tillbaka till gräddvita plastdetaljer vid mickar och pickupväljare. Fasningen av underhornet är djupare än tidigare - snyggt och ökar spelkomforten. Nytt är också att vi tog några ex med Amber Burst - dvs tonad färgskala. Går från ljusare till lite mörkare. 

2016
Nu har vi lagt till två nya färger, beige och blå. På Green Amber Ocean Blue Burst är det nedre hornet ett uns längre. Den har också en lite tjockare hals - Soft U. Men vi pratar fortfarande om relativt tunn hals. Inget basball.... Rosewood är tyvärr utrotningshotat så vi har bytt till rose maplewood i greppbrädan istället. Det liknar rosewood både utseende och ton.  

2017
Ocean Blue Burst har utgått 

Guldkrom och gräddvit plast

Ljudprover

Inspelad med en Fender Cyber Twin med hjälp av en handhållen Olympus LS-11 recorder.

Green Pickups

green pickups - dist

Inspelning: Stefan Liljeqvist

 

 

Video - demo

Det tar en ordentlig stund innan videon startar - ha förtröstan - den kommer..... Har du redan en gitarr - dra ett riff medan du väntar.

insänt från kund

Modellen på videon är Amber/Yellow Burst 

 • Vic • 16 juli 2017 16:04:43
  Do you ship to the U.S.? If so, do you know how customs is with your brand? Beautiful guitars, thank you.
 • Hi Vic, yes we ship to US - for this guitar no problem with Customs. /Anders

  16 juli 2017 21:33:43

 • Axel • 30 augusti 2016 23:03:41
  Hej!
  Det kanske bara är en synvilla, men tycker att kroppsformen på Ocean Blue Burst skiljer sig något från de andra modellerna - hornen ser spetsigare ut t.ex. Stämmer detta? Det ser lite off ut.
 • Hej Axel! Det är både och. Hornen är något litet spetsigare och det nedre hornet något längre, på Ocean Blue Burst. Men sen ligger avfasningen vid det nedre hornet i lite skugga på bilden så det ser spetsigare ut än vad det är. Vi tycker att det spetsar till designen ytterligare. /Anders

  31 augusti 2016 10:08:35

 • Jan-Anders • 10 augusti 2016 20:51:55
  Hejsan!
  Köpte en Green Amber - Creme och är mycket nöjd. Har testat många gitarrer i prisklassen 3-5000kr genom åren (har spelat gitarr i över 25 år), men ingen av dom har känts lika gedigen och bra som denna.
  Rekommenderas starkt!
  / Mvh från J-A i Krokom
 • Benny • 25 maj 2016 00:52:38
  Köpte ikväll min 2:a Amber,denna gång en Amber burst.
  Totalsåld på denna gitarr som ger en sådan "exklusivareänpriset" känsla..
  Väntar otåligt på att få hem den 2:a och stränga upp den med alternativa strängar,då jag just testat med ett 008-set på den jag nu har..
  Om någon ännu inte testat Green,så rekommenderar jag dessa gitarrer å det varmaste.!
  Med en varm hälsning./ Benny i Västerås.
 • Härligt att höra Benny/Anders

  25 maj 2016 11:17:55

 • Carl • 20 februari 2015 09:03:12
  Fick min Green Amber igår och är riktigt imponerad av kvaliteten. Gitarren låter väldigt solid och har en klar ton. Lackarbetet är riktigt bra och lönntoppen är riktigt fin. Den verkar hålla stämningen bra också. Är mycket nöjd med mitt köp.
 • Tack Carl - härligt att du är så nöjd med ditt köp/Anders

  23 februari 2015 10:35:04

 • Fredrik Näsvall • 28 oktober 2014 05:24:59
  Hej! Går det att köpa på avbetalning?

  Mvh/Fredrik
 • Hej Fredrik - ja det finns möjlighet till avbetalning, välj mellan 3,6,12 och 24 månader. Mvh Anders

  8 juni 2017 11:10:54