master relic by sonnemo guitars

Här har vi ansträngt oss till det yttersta för att skapa en strata som ser ut, känns och låter som en 50-tals strata. I grund och botten är den byggd av klassiska träslag. Amerikansk Al i kroppen, Canadensisk lönn i halsen och rosewood i greppbräda - allt för att den ska låta som en klassisk strata. Byggd av våra erfarna gitarrbyggare i vår lilla Custom Shop i Seol Sydkorea. De har verkligen lagt ner själ och hjärta i bygget. Det känns när man tar i den här gitarren. 

Halsen är en smal och tunn C-hals. Riktigt skön. Stränghöjden är behagligt låg. Gitarren är lätt, väger inte mer än 3 419 gram. Man klarar långa gigg med den. Men inte nog med att vi byggt en skön strata - vi lät Sonnemo guitars relicera den. Kolla in nogranheten i detaljarbetet. Inget är lämnat av slumpen - allt är noga genomtänkt och genomarbetat. Åldrad plast, rostiga skruvar, skavd kropp och mattlack, mickkåpor med rundade kanter, etc. 

Gitarren ser verkligen ut som om den spelats på i tusentals gig och oändligt många timmar. Den har varit med om tuffa tag och situationer där gitarristen fallit in i en sinnesstämning där uttrycket via gitarren gjort att man släppt på fysikaliska lagar som lämnat sina spår. 

Det som gör intryck på oss när man plockar upp gitarren och spelar på den är att det som visuellt är så fräckt också förhöjer spelkänslan. Gitarren blir helt enkelt skönare att spela på med sin relic. Framförallt är det baksidan av halsen som ökar känslan. Dessutom förändrar reliceringen tonen i gitarren till det bättre. Tonen blir mer öppen. 

Specifikation:

  • Kropp av amerikansk al
  • C-hals av canadesisk hård lönn. Bredd vid sadel 42 mm. 1:a band tjocklek: 21 mm, bredd: 43 mm 12:e band tjocklek: 22 mm, bredd: 51,5 mm.
  • Greppbräda av rosewood. 25,5" skala, 22 st medium jumbo band, radius 10"
  • Tremolo Vintage stall,
  • 3 x Green Custom Pickups. 1 volym och 2 tonkontroller, 5-vägs pickupväljare,
  • Hårdvara i krom, strängar 10-46 
  • Vikt 3 419 gr.
  • Färg: 3-tone Sunburst

Green ST Relic

Pris:
11 900 SEK
Inkl. 25% Moms
Slut i lager

Om Green ST Relic - Master Series - Master Relic
Vi började med att bygga en riktigt fin strata i vår Custom Shop. Tanken var från början att den skulle reliceras så den skulle  kännas, låta och se ut som en riktigt gammal gitarr. När vi fick hem den så tog det emot att skicka iväg den - den var riktigt läcker. Knepig känsla att den skulle hackas i. Men efter viss vånda sändes den till Sonnemo Guitars. Resultatet blev imponerande - Mattias Sonnemo har verkligen känsla för detaljer  och kan omvandla en ny gitarr till en gammal på ett trovärdigt sätt. Kropp, hals, mickar, plastdetaljer och hårdvara - allt är åldrat - läckert! Och den blev så skön att spela på!

lite bilder från reliceringen