master relic by sonnemo guitars

Green ST Vintage Relic är omsorgsfullt åldrad. Vi har låtit Mattias Sonnemo behandla den med hans magiska fingrar. Mattias är väldigt noggran med detaljerna och lyckas verkligen få till en känsla av att gitarren har väldigt många år på nacken. Studera detaljerna, allt från gulnad plast till slitage i greppbrädan. Notera hur hårdvara och skruvar fått en åldrad platina. Även pickupkåporna har runda kanter. 

Det åldrade utseendet handlar inte bara om att det ser fräckt ut - det gör att gitarren känns inspelad och skön. Det har definitivt en komforthöjande effekt. Dessutom har vi gjort en noggrann setup så stränghöjden är väldigt låg på den här gitarren. Den är extremt lättspelad. 

För att det även ska låta vintage så sitter det Tesla VR-1 mickar på den. Dessa mickar hämtar sitt soundideal från 50-talet. Här låter det som  verkligen strata.

Vi har valt al till kroppen och lönn till halsen. Trämaterialet är hämtat från USA. Halsen är smäcker, både relativt smal och tunn.
 

Specifikation:

  • Kropp av al från USA
  • D-hals av hård lönn från Canada (Bredd vid sadel 42,5 mm. 1:a band tjocklek: 20 mm, bredd: 43,5 mm 12:e band tjocklek: 22 mm, bredd: 52,5 mm),
  • Greppbräda i lönn. 25,5" skala, 22 st medium jumboband
  • Green Tremolo stall,
  • Pickuper 3 x Tesla VR-1.
  • 1 volym och 2 tonkontroller, 5-vägs pickupväljare
  • Hårdvara i krom. Färg: Sonic Blue
  • Vikt: 3 529 gr.


Läs mer om Green Guitars

Green ST Vintage M.Relic

Pris:
8 990 SEK
Inkl. 25% Moms

Om Green ST Vintage Relic - Vintage Series - Master Relic
Här har vi varit ute efter att återskapa den fina tonen som fanns i gitarrer tillverkade på 50- och 60-talet. Fokus har varit på ljudet. Det ska låta Vintage. Vi har därför tagit oss friheten att använda modern hals och stämskruvar. För att få till en fin ton har vi använt oss av traditionella träslag, al och lönn som vi hämtat från de amerikanska skogarna. Pickuperna är valda med omsorg ur Teslas sortiment. Sonnemo Guitars har sett till att den inte bara låter Vintage utan även ser gammal ut. 

Åldrad hårdvara och plastdetaljer

ljudprover

Inspelad med en Fender Cyber Twin med hjälp av en handhållen Olympus LS-11 recorder. Inspelningarna är gjorda med förstärkaren inställd i läge Clean.

Inspelning: Anton Gustavsson

halsmick

Mittmick

stallmick