nyhet! green tl custom relic - comfort series

Det är inte lite jobb vår gitarrbyggare har lagt ner på den här gitarren. Snygg lack i matt 3-tons sunburst. Flammig lönntopp fram på kropp av ask. Till skillnad från många billiga gitarrer så sparar vi inte på trämaterialet. Kroppen är lika tjock som originalet för att få rätt resonans. Dubbla kantlister, fram och bak. Det är riktigt snyggt - vi gillar det. Den både är och ser välbyggd ut. Vi valde även att relicera den - det blev fräckt!

För att göra den riktigt skön att spela på sitter det en tunn modern D-hals av lönn som inte är högglansigt lackad. Lacken är i åldrad gulnad nyans och åt det mattare hållet. En D-hals är aningen plattare på toppen än en C-hals. Riktigt skön att spela på. 

För att få hög kvalité på gitarren har vi hämtat ask och lönn från USA. Det är bra trä med mycket resonans. Mekanik, elektronik och stämskruvar är tillverkade i Sydkorea.  


Green TL Custom är utrustad med antingen våra egna pickuper eller Lundgren. För Lundgren gäller Tele BJFE - som Johan Lundgren tagit fram tillsammans med förstärkargurun Björn Juhl. Mickar ger en balanserad varm och fyllig ton. Telekaraktären är fortfarande tydlig men ger ett bredare spektra av ljud än en traditionell tele. Båda alternativen har lite högre output och det blir lite maffigare ton med mer sustain. Pickuperna är väldigt följsamma och ger snabb attack. Utseendet på mickarna är det traditionella tele med singelcoil. Mickarna är väldigt mottagliga för dist. Går att kräma på ordentligt.


Specifikation

 • Kropp av ask med topp av flammig lönn
 • D-hals av hård lönn. 10" radius, bredd översadel 42 mm, 1:a bandet, tjocklek: 19 mm bredd: 42,5 mm, 12:e bandet, tjocklek 21 mm, bredd 52 mm, greppbräda av rosewood, 25,5" skala, 22 band,
 • Green eller Lundgren Tele BJFE Pickups, 1 volym och 1 tonkontroll, 3-vägs pickupväljare.
 • Hårdvara i krom.
 • Vikt ca 3,9 kg
 • Färg. Mattlackad 3-ton sunburst. Relicerad.

Läs mer om Green Guitars   Läs mer om halsar

Green TL Custom Relic

Pris:
3 590 SEK
Inkl. 25% Moms

Om Green TL Custom Relic - Comfort Series

Fender har tillverkat många olika telecasters genom åren och de allra bästa gjordes på 50-60-talet. Vi har fått inspiration från dessa fantastiska gitarrer och målet var att ta fram något riktigt snyggt och välljudande. En flammig lönntopp blev valet. Vi har tagit oss friheten att använda oss av ett stall som intonerar bättre än de som användes vid den här tiden. Vi valde ask till kroppen för att få det typiska telesoundet. Vi har tidigare inte riktigt fattat galoppen med relicerade gitarrer men börjar så smått att uppskatta det. Därför valde vi att låta gitarrbyggarna gå loss på gitarren. Blev lyckat resultat.

2014
Green TL Custom utrustad med Tesla mickar, singelcoil i stall och minihumbucker i hals. Greppbräda av ebenhotz. 

2015
Vi får tyvärr inte tag på Tesla Pickups längre - de har fått finansiella bekymmer. Så nu har vi valt att använda antingen våra egna Green Standard Pickups eller Lundgren Pickups. Båda alternativen är lite hetare än normala telemickar. Tradionellt teleutseende på båda mickalternativen.  Baksidan på kroppen är svart. Greppbrädan är av rosewood istället för ebenholtz.

2018

Har ett ex kvar i lager - satte kniven i den och förbättrade reliceringen (se bild ovan). Den reliceringen som görs i fabriken kan se lite "fabricerad" ut. Det blev betydligt bättre. Passade på att spela lite på den - den är grymt skön. Och Lundgrenmickarna levererar verkligen. /Anders

från användare

Kommentarer från användare

 • Deiter • 28 december 2015 08:49:00
  Sprechen zie ENGLISH?
 • Ja - wir sprechen English. We are able to send our guitars to all over the world. No ploblem. So if you are interested - please do not hesitate to contact us. Best Regards Anders

  28 december 2015 11:30:28