Green TL Vintage Relic ingår i vår nya Vintage Series. Kännetecknande för serien är fina träslag och bra mickar.Vi har valt Ask till kroppen som är hämtad från Canadas skogar och lönn till halsen som är från USA.

Halsen har en modern D-form - som är lite plattare än en C-hals. När man plockar upp gitarren och börjar spela är det första som slår en att halsen är ovanligt skön. Den är mattlackad vilket tillsammans med halsprofilen gör att den sticker ut när det gäller spelkomfort. Snyggt lackad i åldrad nyans. 

Här låter det vintage, bra tryck i mellanregister och diskanten med en härlig twang. Skiljer sig lite mot våra våra övriga Green telecasters i Comfort Series där vi valt Lind och Al i kropparna som ger en lite mörkare och varmare ton. Green mickarna har lite högre utsignal än vad som är normalt för en tele - så det är bra tryck. Det går också att få Lundgren mickar - Vintage 7.3 i stall och Vertigo i halsläget. 

Mickarna leverar rena fina toner men är också mottagliga för dist. Går att få till sköna halvskitiga toner till rätt hård dist. 

En snygg relicering ger rätt karaktär. Mattlackad i Sonic Blue. Riktigt läcker!

Specifikation

 • Kropp av ask, D-hals av hård lönn, 10" radius(Bredd vid sadel: 42 mm, 1:a bandet, tjocklek 19 mm, bredd 42,5 mm, 12:e bandet, tjocklek 21 mm, bredd 52 mm) 25,5" skala, 22 medium jumboband,
 • Kapslade stämskruvar, Green pickuper, hårdvara i krom, 1 volym och 1 tonkontroll, 3-vägs pickupväljare. Färg: Sonic Blue. Vikt ca 3,9 kg. 


Läs mer om Green Guitars         Test Green TL Vintage Vs Fender Telecaster

Green TL Vintage Blue Relic

Pris:
3 390 SEK
Inkl. 25% Moms
Antal:

Om Green TL Vintage Relic - Vintage Series
Här har vi varit ute efter att återskapa den fina tonen som fanns i gitarrer tillverkade på 50- och 60-talet. Det är ljudet vi är ute efter. Därför har vi tagit oss friheten att använda modern hals och stämskruvar. Stallet är dock ett klassiskt vintage stall. För att få till en fin ton har vi använt oss av traditionella träslag, ask och lönn.
Pickuperna är valda med omsorg. Vi på Guitarnet.se har inte riktigt varit inne på det här med fabriksslitna gitarrer. En gitarrist i vår testpanel tyckte vi borde ta fram sådana. Resultatet blev lyckat - så lyckat att även vi måste erkänna att det ser rätt fräckt ut. Och en tydlig fördel är det - om olyckan är framme och det blir ett jack i gitarren så blir den ännu finare. Vi börjar smått snöa in på det här med relicering!!

Anders & Lars

Klicka för förstora

ljudprover

Inspelad med en Fender Cyber Twin med hjälp av en handhållen Olympus LS-11 recorder. Inspelningarna är gjorda med förstärkaren inställd i läge Clean.

Stallmick - dirty är inspelat med en Nux Mighty 50X och en Daphon Overdrivepedal. Handhållen Olympus LS-11 recorder.

halsmick

stallmick

Inspelning: Anton Gustavsson

Klicka förstora

kommentarer från användare

 • Jacob • 19 september 2017 12:02:50
  Hejsan,
  Kan man få den vanliga TL Vintage Blue gitarren fast med denna hals istället? Ser så mycket bättre ut.

  MVH Jacob
 • Hej Jacob, tyvärr inte. Men redan efter ett år så kommer halsen att gulna - det sker naturligt med ljus lönn. Såvida man inte förvarar gitarren i ett case förstås. Man kan också tinta den själv. Om man slipar halsen lätt med fint sandpapper eller stålull och sen tar vanlig brun skokräm så blir den snyggt gulnad. Mvh Anders

  19 september 2017 12:09:33

 • Tero Kalliomaa • 3 maj 2017 14:06:19
  Where this vintage series is made?
 • Hi Tero, we make this series in a factory in Asia - but not in China. It is a small guitarmaker and they are realy good. We care for to hold this as a secret./Anders

  4 maj 2017 15:15:22