Nr 332 - 10th Anniversary Edition
Nr 332 - 10th Anniversary Edition

Med Sonnemo Vintage ST gör du en resa tillbaka i tiden. Till en tid då gitarrerna byggdes för hand och de bästa exemplaren var rent gudomliga. Här kan du köpa en tidsresa för en rimlig summa och få en gitarr som både i utseende, känsla och ton låter som om vi stod i musikaffären på 60-talet och lycklig över att just hittat det där fantastiska exemplaret.  

Sonnemo lackar sina gitarrer med cellulosa lack som låter träet andas och som inte hindrar tonen att blomma ut som moderna lacker gör. Materialet till kroppen är handplockat. Kroppen är lätt och  väldigt resonant. 

För att få fram känslan av att spela på en gitarr som har spelats i 1000-tals timmar har Sonnemo relicerat den. Titta noga på detaljbilderna så ser man vilken arbete Mattias har lagt ner - imponerande. Allt finns där t om de fina krakeleringarna som det blir när cellulosafärg åldras. Halsen är byggd av hård lönn. Baksidan är nästan helt trären - vilket gör den extra skön och snabb. Stränghöjden är behagligt låg och fri från irriterande bandrassel.

SonnemoGuitars bygger sina egna mickar - på så sätt får man fullständig kontroll över önskvärd och unik ton. Den här gitarren sjunger verkligen. Spelar man akustiskt på den hör man att Sonnemo hittat trämaterial som får fram alla de frekvenser som krävs för att du ska få en rik strataton.

Sonnemos gitarrer är det bästa vi spelat på. 

Specification

Nr 332 - 10 Anniversary Limited Edition
Model: Sonnemo Vintage ST (10 years Anniversary, Limited Edition)
Color: Sonic Blue
Lacquer: Cellulose
Relic Treatment: Medium
Body: Alder (Västervik)
Pickguard: Mintgreen
Pickups: SSS Sonnemo 60s singelcoil set.
Body Contours: Arm and bellycut, Rounded and tilted heel.
Electronics: Standard 5way ST switching, Treble bleed.
Neck Wood: Roasted Maple
Headstock: Standard ST headstock
Fretboard Wood: Rosewood
Inlays: 10 years Anniversary Blockinlays on fretboard)
Truss rod: Dual acting, Adjusting at headstock
Radius: Compound 10-14”
Frets: 22 Stainless steel Jescar Jumbofrets (57110)
Width at nut: 42mm
Neck Profile: Medium C +
Tuners: Gotoh Self locking HAP tuners
Bridge/tremolo: Gotoh 6 screw tremolo with tremoloarm bushing
Weight: 3 263 gr.

Gator Hard Case included in price
Gator Hard Case included in price

Sonnemo Vintage ST

Pris:
33 990 SEK
Inkl. 25% Moms
Antal:

I lager nr. 332 - 10 Anniversary Limited Edition - nedsatt pris!

Om Sonnemo Guitars Custom Shop
SonnemoGuitars är ett företag som har sina lokaler i Vännäs 3 mil från Umeå i Sverige. Mattias Sonnemo har jobbat som musiker i många år men jobbar nu som gitarrbyggare med stor passion.

SonnemoGuitars har dels en inrikting på "Relic" vilket helt enkelt är en behandling med slitage och patina som matchar vissa tidsperioder. Sedan utförs också något som SonnemoGuitars valt att kalla "Effekt-Relic". En effektfull och i ögonfallande relic som möjligt. Sonnemo guitars största mål är dock att gitarren ska låta och kännas helt fantastiskt.

Sonnemoguitars blandar det bästa av två världar. Du får helt enkelt looken och känslan av ett välanvänt vintageinstrument men med stabilliteten och precisonen från modern teknik. SonnemoGuitars bygger även gitarrer som inte är relicerade.
SonnemoGuitars tillverkar och handlindar också alla pickuper själva vilket gör att gitarrerna har en helt unik ton som du inte hittar någon annanstans.

Mattias Sonnemo om Okoume som träslag.
Okoume är ett nytt träslag som vi lagt till som standard tillval på samtliga modell.
Okoume är mitt favoritträslag i kroppar just nu. Fördelarna är många men det som jag gillar så mycket med det är dels dess oslagbara vikt och hur resonant trät är så gurorna får en fantastisk fin akustisk ton och tonmässigt är det en blandning av swamp ash och mahogny så du får det bästa av två världar kan man säga. Varm och fyllig ton men med en skön klarhet vilket jag inte hittat någon annanstans så det passar fantastiskt bra till ST/Twangster modellerna tycker jag

Nr 332
Nr 332