Cherry Red

Green B&B Pearl är en fullstor halvakustisk gitarr med alla dess förtjänster i form av ett härligt varmt och fylligt ljud. Det som förvånar oss är att den här typen av gitarrer fungerar så bra i så många olika musikstilar, pop, rock, hårdrock, även om den är som allra bäst för jazz och blues. Den kan verkligen lyfta soundet i ett band oavsett vad man spelar. Det blir fylligt och bra tryck. Det är bara ytterligheterna av hårdrock och metall som den kommer till korta men där passar den väl knappast in ändå med sitt utseende.

Green B&B är väldigt skön att spela på med sin tunna hals och låga stränghöjd. Kroppen är ganska tunn (ca 5 cm) vilket gör att den inte känns klumpig som vissa fullstora jazzburkar kan ha en tendens att göra.

Kropp och hals i lönn från USA skapar både ett snyggt utseende och ett bra ljud. Både fram och baksida är välvd vilket gör den mer hållfast och det förbättrar klangen i lådan.

Här handlar det om en väldigt exklusiv gitarr, dubbla bindings, flammig lönn på både fram och baksida, pearlemoinlägg runt kroppen och dessutom har vi valt att ha flammig lönn på huvudet vilket är ovanligt.

Det sitter ett centerblock som utgör grund för fastsättning av mickar och stall. Det är bra kvalité i hårdvara och mickar. 

Snyggare i verkligheten än på bilderna. Finns i Cherry Red och Tobaco Burst

Specifikation

 • Välvd kropp fram och baksida i flammig lönn, ett solitt block utgör fastsättning av pickuper och stall.
 • D-formad hals i lönn, 10" radie (Bredd sadel: 42.3 mm tjocklek 1:a band: 19 mm 12:e band, 22 mm
 • Greppbräda av rose maplewood. 24 3/4 skala, 22 st medium jumboband, kapslade stämskruvar,
 • 2 st humbucker Green Standard Pickups,  2 volym och 2 tonkontroller, 3-vägs pickupväljare.
 • Hårdvara: guldkrom. Vikt: Ca 3,8 kg Färg Tobaco Sunburst, Cherry Red. 


Läs mer om Green Guitars

Exklusive flammig lönn även på baksida

Green B&B Pearl

Pris:
4 490 SEK
Inkl. 25% Moms
Antal:

Om Green B&B Pearl - Comfort Series
Inspirerade av våra framgångar med Green J&B ville vi ta fram en fullstor halvakustisk gitarr. Vi ville att den skulle skilja sig lite från sin broder och valde lönn i kropp och hals istället för mahogny. Det blir en liten annan ton i lönn - ett uns mer diskant men samtidigt har den fortfarande tack vare resonanslådan den där härligt varma och fylliga tonen. Vi är lika nöjda med Green B&B som med vår Green J&B.

Nytt för 2014
Vi fick önskemål av er om fler färger på Green B&B. Så nu finns den i tre olika färger. Dessutom fanns önskemål om pärlemoinlägg i en sunburst lack. 

Nytt för 2015
Nytt för 2015 är att huvudet är svart. Sunbursten är lite mindre gul än föregående års version, ser mer ut som vår Green LP Pearl i färgen. Vilket var vår avsikt från början. Vi fick också önskemål om en röd variant som vi nappade på direkt, Cherry Red - läcker! 

Nytt för 2016
Rosewood är utrotningshotad - vi byter därför greppbräda till rose maplewood - som både till utseende och ton liknar rosewood. 

Anders & Lars

ljudprover

Inspelad med en Fender Cyber Twin med hjälp av en handhållen Olympus LS-11 recorder.

rent

Inspelning Stefan Liljeqvist

dist

Inspelning Anders Axelsson

Youtube demo

 • Martin Johansson • 7 januari 2018 12:43:24
  Hej,

  När får ni in fler? Går det att få med krom istället för guld?

  Hälsningar

  Martin
 • Hej Martin, vi får in nya vecka 2 eller 3. Med guldkrom. Det går ju att byta själv till krom om man vill. Delar finns på gmf.se /Anders

  8 januari 2018 12:10:07

 • Claes Carlberg • 20 februari 2017 20:37:24
  Beställde av TÅJ'S MUSIC i Sthlm som fick hem den efter 3 dagar ! Har använt den över helgen och gitarren är perfekt, både utseende,hantverk, spelbarhet och ljud. Finns inte en chans att en Gibson 335:a är värd vad den kostar idag (+20tkr). Den här gitarren är ett klipp!
 • Hej Claes - härligt att höra att du är så nöjd/Anders

  21 februari 2017 11:24:05

 • Jimmy Karlsson • 4 mars 2016 14:09:49
  Fick min för en vecka sen nu och jag är väldigt imponerad, otroligt bra gitarr oavsett pris, kan inte hitta något direkt som känns fuskat med för det lägre pris, spelar och låter som en dröm!
 • Anton • 11 februari 2016 17:16:26
  Riktigt bra gitarr för pengarna! Fick hem den idag och är nöjd med gitarren som helhet:) Tack Anders och Guitarnet, här lär jag handla igen!