Vintage White - klicka för förstora

Green B&B (Big Brother) är en fullstor halvakustisk gitarr med alla dess förtjänster i form av ett härligt varmt och fylligt ljud. Det som förvånar oss är att den här typen av gitarr fungerar så bra i så många olika musikstilar även om den är som allra bäst för jazz och blues. Den kan verkligen lyfta soundet i ett band oavsett vad man spelar. Det blir fylligt och bra tryck. Det är bara ytterligheterna av hårdrock och metall som den kommer till korta men där passar den väl knappast in ändå med sitt utseende.

Green B&B är väldigt skön att spela på med sin tunna hals och låga stränghöjd. Kroppen är ganska tunn (ca 5 cm) vilket gör att den inte känns klumpig som vissa fullstora jazzburkar kan ha en tendens att göra.

Kropp och hals i lönn från USA skapar både ett snyggt utseende och ett bra ljud. Både fram och baksida är välvd vilket gör den mer hållfast och det förbättrar klangen i lådan. Dubbla bindings på båda modellerna - snyggt.

Det sitter ett centerblock som utgör grund för fastsättning av mickar och stall. Det är bra kvalité i hårdvara och mickar. Vi har inte snålat in någonstans. En riktig bra gitarr helt enkelt - läcker!

Green B&B finns i två olika färger, Tobaco Sunburst och Vintage White. Du kan också välja mellan Green Pickups och handvirade svenska Lundgren Pickups.  

Specifikation

 • Välvd kropp fram och baksida i lönn, ett solitt block utgör fastsättning av pickuper och stall. Kroppen tjocklek är ca 5 cm och som bredast ca 41,5 cm
 • D-formad hals i lönn, 10" radie (Bredd sadel: 42.3 mm Tjocklek 1:a band: 19 mm 12:e band, 22 mm
 • Greppbräda av rosewood. 24 3/4 skala, 22 st medium jumboband, kapslade stämskruvar,
 • 2 st humbucker Green Standard Pickups,  2 volym och 2 tonkontroller, 3-vägs pickupväljare.
 • Hårdvara: Guldkrom (tobaco) resp krom (white)
 • Vikt: Ca 3,8 kg Färg Vintage White

Läs mer om Green Guitars

Green B&B White

Pris:
3 990 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:

Om Green B&B White - Comfort Series
Inspirerade av våra framgångar med Green J&B ville vi ta fram en fullstor halvakustisk gitarr. Vi ville att den skulle skilja sig lite från sin broder och valde lönn i kropp och hals istället för mahogny. Det blir en liten annan ton i lönn - ett uns mer diskant men samtidigt har den fortfarande tack vare resonanslådan den där härligt varma och fylliga tonen. Vi är lika nöjda med Green B&B som med vår Green J&B.

Nytt för 2014
Nu finns Green B&B i två olika färger. Vi fick önskemål från er om i vitt utförande. 

Anders & Lars

ljudprover

Inspelad med en Fender Cyber Twin med hjälp av en handhållen Olympus LS-11 recorder.

rent

Inspelning Stefan Liljeqvist

dist

Inspelning Anders Axelsson

 • Chrille • 16 oktober 2017 22:15:23
  Hallå! Kommer ni att få in denna gitarr i lager någon gång snart? Så jäkla snygg!
 • Hej Chrille
  Vi hade fel lagersaldo - det finns en kvar.....
  /Anders

  17 oktober 2017 11:47:33