Green B&B (Big Brother) är en fullstor halvakustisk gitarr med alla dess förtjänster i form av ett härligt varmt och fylligt ljud. Det som förvånar oss är att den här typen av gitarr fungerar så bra i så många olika musikstilar även om den är som allra bäst för jazz och blues. Den kan verkligen lyfta soundet i ett band oavsett vad man spelar. Det blir fylligt och bra tryck. Det är bara ytterligheterna av hårdrock och metall som den kommer till korta men där passar den väl knappast in ändå med sitt utseende.

Green B&B är väldigt skön att spela på med sin tunna hals och låga stränghöjd. Kroppen är ganska tunn (ca 5 cm) vilket gör att den inte känns klumpig som vissa fullstora jazzburkar kan ha en tendens att göra.

Kropp och hals i lönn från USA skapar både ett snyggt utseende och ett bra ljud. Både fram och baksida är välvd vilket gör den mer hållfast och det förbättrar klangen i lådan. Dubbla bindings på båda modellerna - snyggt.

Det sitter ett centerblock som utgör grund för fastsättning av mickar och stall. Det är bra kvalité i hårdvara och mickar. Vi har inte snålat in någonstans. En riktig bra gitarr helt enkelt - läcker!

Green B&B finns i två olika färger, Tobaco Sunburst och Artic White. Du kan också välja mellan Green Pickups och handvirade svenska Lundgren Pickups.  

Specifikation

 • Välvd kropp fram och baksida i lönn, ett solitt block utgör fastsättning av pickuper och stall. Kroppen tjocklek är ca 5 cm och som bredast ca 41,5 cm
 • D-formad hals i lönn, 10" radie (Bredd sadel: 42.3 mm Tjocklek 1:a band: 19 mm 12:e band, 22 mm
 • Greppbräda av rosewood. 24 3/4 skala, 22 st medium jumboband, kapslade stämskruvar,
 • 2 st humbucker Green Standard Pickups,  2 volym och 2 tonkontroller, 3-vägs pickupväljare.
 • Hårdvara: Guldkrom 
 • Vikt: Ca 3,8 kg Färg Artic White

Läs mer om Green Guitars

Green B&B White

Pris:
5 990 SEK
Inkl. 25% Moms
Antal:

Om Green B&B White - Comfort Series
Inspirerade av våra framgångar med Green J&B ville vi ta fram en fullstor halvakustisk gitarr. Vi ville att den skulle skilja sig lite från sin broder och valde lönn i kropp och hals istället för mahogny. Det blir en liten annan ton i lönn - ett uns mer diskant men samtidigt har den fortfarande tack vare resonanslådan den där härligt varma och fylliga tonen. Vi är lika nöjda med Green B&B som med vår Green J&B.

Anders & Lars

Nytt för 2019
Vi har valt dots igen i greppbrädan. Nytt är ocksa att stämskruvarna är lite bredare och rundare. Lite skönare. 

Nytt för 2020
Nu är huvudet också vitt. Snyggt! Kantlisten har även 3 tunna svarta streck. 

ljudprover

Inspelad med en Fender Cyber Twin med hjälp av en handhållen Olympus LS-11 recorder.

rent

Inspelning Stefan Liljeqvist

dist

Inspelning Anders Axelsson

 • Jesper • 6 april 2018 20:47:03
  Har nu äntligen efter mycket om och men bestämt mig för denna vackra skapelse. Hämtade ut den igår och som vanligt blev jag otroligt överraskad då färgerna på hemsidan ej visar den rätta kulören. Vill påstå att den är mer åt äggskalsvit, ser åldrad ut. Riktigt vackert att se på samt de dubbla kantlisterna runt om som även följer hela vägen runt om huvudet. Ljudmässigt slår den alla mina förväntningar av en semiakustisk gura. Har alltid velat äga en s k 335 modell men aldrig hittat den som var för "mig". Nu har jag äntligen gjort detta. Ångrar mig absolut Inte! Återigen levererar ni ett högklassiskt instrument! Stort tack för snabb service! Med vänlig hälsning Jesper
 • Hej Jesper! Kul att du gillar den - den är verkligen en grym gitarr. Vi får mycket beröm för våra semiakustiska gitarrer. /Anders

  9 april 2018 11:04:01

 • Chrille • 16 oktober 2017 22:15:23
  Hallå! Kommer ni att få in denna gitarr i lager någon gång snart? Så jäkla snygg!
 • Hej Chrille
  Vi hade fel lagersaldo - det finns en kvar.....
  /Anders

  17 oktober 2017 11:47:33