THE MODIFIED VERSIONS OF SOME HISTORICAL GUITAR BRANDS

FGN ODYSSEY ingår i Fujigens Expert Series och är verkligen en läckerhet. Snygga trämaterial och snyggt lackad. Tunn skön hals med C- profil. Vi gillar verkligen FGN:s halsar - de lägger mycket tid på halsarna och halsen är det som kanske har störst betydelse för hur man trivs att spela på en gitarr. Baksidan är mattlackad så den är snabbspelad. Stränghöjden är bekvämt låg. Det här är en otroligt skön gitarr att spela på. 

Halsen består av  en bit hård lönn och Compound Radius, dvs mindre radie högst upp på halsen och gradvis större (plattare) längre ner. Det innebär att det är lättare att spela ackord högt upp på greppbrädan och snabba solo längre ner samtidigt som tonen blir klarare när man bänder - inget strängrassel som det kan bli på den gamla typen av stratahalsar. FGN har sitt eget C.F.S system med lätt kurvaterade band för bättre intonering och mer sustain. 

Kropp av ask med en flammig topp av lönnl. Här har Fujigen letat länge i brädhögen. Kroppen är väldigt  resonant. Hela gitarrern har hög finish. Lämnar inget övrigt att önska. FGN har gjort ett toppjobb när de byggde den här gitarren.

FGN Odyssey är utrustad med FGN handvirade pickuper av absolut högsta klass. Imponerande prestanda. Två miniswitchar ger ökad funktionalitet. En av miniswitch ger alltid full kraft av humbuckern - direkt på teleuttaget - inte vägen via tonkontrollen. En tonkontroll filtrerar bort en del diskant. Vilket ofta är önskvärt på en singelcoil men kanske inte alltid på en humbucker. Så oavsett hur pickupväljaren står kan du slå till miniswitch och få full kraft av humbuckern. Smart!

Med den andra miniswitchen får du ett strataljud med singelcoil, dvs du splittar humbuckern. Vill du ha till ett lite fläskigare sound ställer du om switchen till humbucker. Det ökar trycket markant. Klart häftig känsla och användbart. Här får du en väldigt bred gitarr som har en fot i båda världar, singelcoil och humbucker - en Super Strat. 

Gitarren är genomtänkt i varje detalj. Det märks att Fujigen fabriken har byggt gitarrer i över 50 år. Inklusive Hard Case. 

Specification
CONSTRUCTION : Bolt-On
NECK WIDHT: At nut 42 mm
NECK THICKNESS: 1:st fret 20 mm. 12:th fret 22 mm
FRETS : 22F Jumbo (C.F.S)
TUNERS : Gotoh SD91-05M Magunum Lock
BODY : Ash with Flame Maple Top
BRIDGE : Gotoh 510TS-FE1
NECK : 1 piece hard Maple C-.shape
CONTROLS : 1V, 1T, 5-Way SW, 2 Mini Tricky SW
COLOR : RKG (Ripe Kaki Gradation)
FINGERBOARD : Indian Rosewood (Compound Radius)
PICKUPS : FGN OS-1n (neck), FGN OS-1c (center) FGN OS-1b(bridge)
Handwired in Japan
CASE : Hard Case
STRINGS : D'Addario EXL110 (.010-.046)
FINISH : Polyester·Urethane 
WEIGHT: approx.3.6 kg
 

FGN ODYSSEY EOS-FM-R

Pris:
19 990 SEK
Inkl. 25% Moms
Antal:
Finns i lager
  • Daniel Björnmo • 24 januari 2018 14:33:48
    Hej. Finns Expert Odyssey i Antique White?
  • Hej Daniel! Ja Odyssey Expert Series finns i Antique White och Black. Finns på egen produktsida. Mvh Anders

    24 januari 2018 14:43:43