THE MODIFIED VERSIONS OF SOME HISTORICAL GUITAR BRANDS

Det som slår en när man hänger på sig den här gitarren är hur lätt och skön den är. Här har FGN lyckats få till något lite extra i spelkomfort. Gitarren är utrustad med stratans utformning bak på kroppen så gitarren får den där lilla vinkeln där nederkanten på gitarren sticker ut en smula - riktigt skön vinkel blir det. Avfasningen av kroppen där underarmen på plektrumhanden vilar är också skön. Den har även en avrundning bakpå där halsen sitter fäst med bultar. Gör det lättare att ta toner högt upp på greppbrädan. 

Den har en Soft U-Profil på halsen. Ligger mellan en C och D hals. Den är relativt tunn och baksidan har en halvmatt lack så den är snabbspelad. Riktigt skön hals. 

FGN har utrustat gitarren med Seymour Duncan mickar från och med 2015 års modeller. Mickarna är svarta vilket blir lite tuffare tycker vi. 

Ljudmässigt har du en klassiskt strataljud med den lilla pickupväljaren ställd som singelcoil, dvs du splittar humbuckern. Vill du ha till ett lite fläskigare sound ställer du om switchen till humbucker. Det är lite som när en turbo går in på en bil, det ökar trycket markant. Klart häftig känsla och användbart. Här får du en väldigt bred gitarr som har en fot i båda världar, singelcoil och humbucker. 

Utseendemässigt är den riktigt läcker. Snygg flammig lönntopp med kantlist (binding) runt hela kroppen. Det är väldigt hög finish. Lämnar ingen övrigt att önska. FGN har gjort ett toppjobb när de byggde den här gitarren. Levereras med en rejäl FGN gigbag.

CONSTRUCTION : Bolt-On
FRETS : 22F Medium High (C.F.S)
TUNERS : Gotoh Gotoh SD91-05M
BODY : American Flamed Maple Laminated /Japanese Basswood
SCALE : 25.5" (658mm)
BRIDGE : FJTR-S2P
NECK : Canadian Hard Maple w. Soft U-Shape
CONTROLS : 1V, 1T, Coil Tap Mini SW, 5-Way SW
COLOR : JBT, TRT
FINGERBOARD : Indian Rosewood (305R)
PICKUPS : Seymour Duncan Neck: STK-S4n, Center: SSL-1/Bridge: TB-4 (JB)
CASE : FGN Original Gig Bag
PARTS COLOR : Chrome
STRINGS : D'Addario EXL110 (.010-.046) / Standard E
FINISH : Polyester
WEIGHT: Approx. 3.4 kg

Black Seymour Duncan Pickups
Black Seymour Duncan Pickups

FGN ODYSSEY JOS-FM-R

Pris:
8 990 SEK
Inkl. 25% Moms
Antal:
FGN gigbag

Om FGN Odyssey
Det är sällan jag blir lyrisk över en strata, telecasternörd som jag är, men här är en strata som jag verkligen gillar. Den är riktigt skön att spela på och snygg att se på. Det som imponerar mest på mig är dock ljudet. Det är ett ovanligt skönt ljud både rent och distat. Humbuckern levererar ett vädigt fläskigt distat ljud. Det är en gitarr som funkar bra både för komp och solo. Det finns inte många strator som är vassare än denna. Gillar även halsen som har en modern Soft U-profil, lite plattare än normalt för en strata. Men inte så platt som en D -hals. Halsen känns tunn och skön. Och lacken på baksidan av halsen är inte högglansig vilket jag också föredrar. Alla FGN gitarrer har ett CFS system - dvs banden är lätt böjda för bättre intonering och klang. 

Anders

Svart baksida på Transred Burst
Svart baksida på Transred Burst
Blå baksida på Jeans Burst
Blå baksida på Jeans Burst

Video jack thammarat med FGN

 • Joe • 24 oktober 2018 17:52:48
  Hi,
  Just wondering. I see white picups on the blue guitar pics at the bottom but black pickups on the top picture. So what is the correct pickup colour on this model? It even says Seymour Duncan on the black but not on the white? Realy nice guitars the FGN guitars. Having a hard time choosing one model over the other.
  Thanks
  Joe
 • Hi Joe,
  Nice to hear from you. All modells comes with black Seymour Duncan pickups. / Sheers Anders

  25 oktober 2018 17:52:50