Dark Mocha Burst

THE MODIFIED VERSIONS OF SOME HISTORICAL GUITAR BRANDS

Den här gitarren är så läcker. Här har verkligen Fujigen fått till något som sticker ut. Dessutom är den lätt, har låg stränghöjd m a o en fröjd när det gäller spelkomfort. Och den låter verkligen bra. Gitarren är utrustad med stratans utformning bak på kroppen så gitarren får den där lilla vinkeln där nederkanten på gitarren sticker ut en smula - riktigt skön vinkel blir det. Avfasningen av kroppen där underarmen på plektrumhanden vilar är också skön. Den har även en avrundning bakpå där halsen sitter fäst med bultar. Gör det lättare att ta toner högt upp på greppbrädan. 

Den har en U-Profil på halsen. Ligger väldigt nära en C hals. Den är varken tjock eller tunn, medium kan man nog säga. Ligger riktigt skönt i handen. Baksidan har en halvmatt lack så den är snabbspelad. Greppbrädan har s.k. Compound Radius vilket innebär att den är lite rundare närmarst huvudet och plattare närmast kroppen. Det gör det lättare att ta ackord längst ner på halsen och enklare att ta höga toner i solon längst upp. Den har även Fujigens C.F.S intonating system. Det är svagt svängda band (väldigt lite så det är nästan svårt att se). Det innebär att den intonerar bättre än vanliga gitarrer. 

Mickar, elektronik och hårdvara håller ypperlig klass. FGN har utrustat gitarren med sina egna FGN mickar och de låter riktigt bra. Ett modern stall från Fujigen gör svajfunktionen stabil och stämskruvar från GOTOH borgar för stabilitet även där. 

Ljudmässigt har du ett varmt strataljud. Med den lilla pickupväljaren ställd som singelcoil, dvs du splittar humbuckern låter det typiskt strata. Vill du ha till ett lite fläskigare sound ställer du om switchen till humbucker. Det är lite som när en turbo går in på en bil, det ökar trycket markant. Klart häftig känsla och användbart. Här får du en väldigt bred gitarr som har en fot i båda världar, singelcoil och humbucker. 

Fujigenfabriken har gjort ett toppjobb när de byggde den här gitarren. Levereras med en rejäl FGN gigbag.

CONSTRUCTION : Bolt-On
FRETS : 22F Medium (2.4 mmx1.2 mm) with C.F.S intonating system
TUNERS : Gotoh Gotoh SD91-05M (Vintage)
BODY : Black Limba on Alder 
SCALE : 25.5" (658mm)
BRIDGE : FJTR-S2P
NECK : Hard Maple - Soft U-Shape
CONTROLS : 1V, 1T, Coil Tap Mini SW, 5-Way SW
COLOR : Gloss, Mint Blue Shell Pink  
FINGERBOARD : Rosewood, Compound Radius
PICKUPS : FGN OS-2n
Pickup (Middle)FGN OS-2rw
Pickup (Bridge)FGN XPERT-Hf
CASE : FGN Original Gig Bag
PARTS COLOR : Chrome & Nickel
STRINGS : D'Addario EXL110 (.010-.046) / Standard E tuning
FINISH : Polyester
WEIGHT: Approx. 3.5 kg

FGN JOS2-TD-EW1-R

Pris:
12 990 SEK
Inkl. 25% Moms
Antal:
Finns i lager
C.F.S - System for better tuning
Compound Radious

Om FGN Odyssey
Det är sällan jag blir lyrisk över en strata, telecasternörd som jag är, men FGNs strator är något som jag verkligen gillar. De är riktigt skön att spela på och snygga att se på. Det som imponerar mest på mig är dock ljudet. Det är ett ovanligt skönt ljud både rent och distat. Humbuckern levererar ett vädigt fläskigt distat ljud. Det är gitarrer som funkar bra både för komp och solo. Det finns inte många strator som är vassare än dessa. Gillar även halsarna som har en modern Soft U-profil, lite plattare än normalt för en strata. Men inte så platt som en D -hals. Halsen känns lagom tunn och skön. Och lacken på baksidan av halsen är inte högglansig vilket jag också föredrar. 

Anders

FGN gigbag included
Compound Radius Rosewood fingerboard with J-Standard fret edge treatment.
Smooth and stable two-pivot FGN tremolo bridge.