Ivory

THE MODIFIED VERSIONS OF SOME HISTORICAL GUITAR BRANDS

Det som slår en när man hänger på sig den här gitarren är hur lätt och skön den är. Här har FGN lyckats få till något lite extra i spelkomfort. Gitarren är utrustad med stratans utformning bak på kroppen så gitarren får den där lilla vinkeln där nederkanten på gitarren sticker ut en smula - riktigt skön vinkel blir det. Avfasningen av kroppen där underarmen på plektrumhanden vilar är också skön. Den har även en avrundning bakpå där halsen sitter fäst med bultar. Gör det lättare att ta toner högt upp på greppbrädan. 

Den har en U-Profil på halsen. Ligger väldigt nära en C hals. Den är relativt tunn och baksidan har en halvmatt lack så den är snabbspelad. Riktigt skön hals. Greppbrädan har s.k. Compound Radius vilket innebär att den är lite rundare närmarst huvudet och plattare närmast kroppen. Det gör det lättare att ta ackord längst ner på halsen och enklare att ta höga toner i solon längst upp. Den har även Fujigens C.F.S intonating system. Det är svagt svängda band (väldigt lite så det är nästan svårt att se). Det innebär att den intonerar bättre än vanliga gitarrer. 

Mickar, elektronik och hårdvara håller ypperlig klass. FGN har utrustat gitarren med sina egna FGN mickar och de låter riktigt bra. Ett modern stall från Fujigen gör svajfunktionen stabil och stämskruvar från GOTOH borgar för stabilitet även där. 

Ljudmässigt har du en klassiskt strataljud med den lilla pickupväljaren ställd som singelcoil, dvs du splittar humbuckern. Vill du ha till ett lite fläskigare sound ställer du om switchen till humbucker. Det är lite som när en turbo går in på en bil, det ökar trycket markant. Klart häftig känsla och användbart. Här får du en väldigt bred gitarr som har en fot i båda världar, singelcoil och humbucker. 

Utseendemässigt är den riktigt läcker - lackad i snygga kulörer. Det är väldigt hög finish. Lämnar ingen övrigt att önska. FGN har gjort ett toppjobb när de byggde den här gitarren. Levereras med en rejäl FGN gigbag.

CONSTRUCTION : Bolt-On
FRETS : 22F Medium (C.F.S intonating system)
TUNERS : Gotoh Gotoh SD91-05M
BODY : Alder 
SCALE : 25.5" (658mm)
BRIDGE : FJTR-S2P
NECK : Hard Maple - U-Shape
CONTROLS : 1V, 1T, Coil Tap Mini SW, 5-Way SW
COLOR : Gloss, Ivory
FINGERBOARD : Rosewood, Compound Radius
PICKUPS : FGN OS-2n
Pickup (Middle)FGN OS-2rw
Pickup (Bridge)FGN XPERT-Hf
CASE : FGN Original Gig Bag
PARTS COLOR : Chrome & Nickel
STRINGS : D'Addario EXL110 (.010-.046) / Standard E
FINISH : Polyester
WEIGHT: Approx. 3.4 kg

FGN Odyssey JOS2TDR

Pris:
9 590 SEK
Inkl. 25% Moms
Antal:
Finns i lager
C.F.S - System
Compound Radious

Om FGN Odyssey
Det är sällan jag blir lyrisk över en strata, telecasternörd som jag är, men här är en strata som jag verkligen gillar. Den är riktigt skön att spela på och snygg att se på. Det som imponerar mest på mig är dock ljudet. Det är ett ovanligt skönt ljud både rent och distat. Humbuckern levererar ett vädigt fläskigt distat ljud. Det är en gitarr som funkar bra både för komp och solo. Det finns inte många strator som är vassare än denna. Gillar även halsen som har en modern Soft U-profil, lite plattare än normalt för en strata. Men inte så platt som en D -hals. Halsen känns tunn och skön. Och lacken på baksidan av halsen är inte högglansig vilket jag också föredrar. Alla FGN gitarrer har ett CFS system - dvs banden är lätt böjda för bättre intonering och klang. Böjen är så liten så den är svår att se. 

Anders

FGN gigbag included