Black

THE MODIFIED VERSIONS OF SOME HISTORICAL GUITAR BRANDS

Alla FGN gitarrerna tillverkas i Japan och det märks. FGN:s nya serie J-Standard är trots sitt låga pris av riktigt hög kvalité. Trä, mickar, stämskruvar, etc  känns mycket gediget. Odyssey JOS-R har en typisk strata ton väl i klass med amerikanska eller vi vågar nog t o m påstå att de låter bättre, fast det är tycke och smak förstås. 

Man har valt att sätta en humbucker med en mini switch med vars hjälp du kan splitta humbuckern. Det går att få till båda spröda toner och ett fläskigt ljud, mycket användbart för den som gillar både ljudet från singel coil och humbucker. Det är rätt häftigt att gå från singel coil läget till humbucker, lite som ett turbomode. Outputen höjs betydligt och ljudet blir kraftfullare. 
 

FGN Odyssey JOS-R är väldigt skön att spela på. Halsens  har en C-profil. Den är varken tjock eller tunn, medium skulle man nog kunna säga åt det tunna hållet. Kroppen är av Lind vilket gör att gitarren är lätt. Väger bara knapt 3.4 kg. Kan vara skönt när man spelar länge. 

Greppbräda är i rosewood. Vi inser att det är väldigt bra träråvara i den här gitarren. Den sjunger verkligen - väldigt imponerande ljud. Och den levereras med svarta Seymour Duncan mickar. 

Även J-Standard Series är utrustad med C.F.S - intonationssystem - som gör att tonerna stämmer bättre utmed hela halsen. FGN använder ett eget formspråk därför har gitarrerna en liten egen design men andas ändå de klassiska modellerna. 

Detta är en av de bästa strator vi spelat på - imponerar. 

Levereras med en rejäl FGN gig bag.
 

CONSTRUCTION : Bolt-On
NECK : C-shape , Nut widht 42 mm,Thickness 1:st fret  21 mm, 12:th fret  23 mm
FRETS : 22F Medium High (C.F.S)
TUNERS : Gotoh Gotoh SD91-05M
BODY : Japanese Basswood
SCALE : 25.5" (658mm)
BRIDGE : FJTR-S2P
NECK : Canadian Hard Maple w. Soft U-Shape
CONTROLS : 1V, 1T, Coil Tap Mini SW, 5-Way SW
COLOR : Black gloss
FINGERBOARD : Indian Rosewood (305R)
PICKUPS : Seymour Duncan Neck: STK-S4n, Center: SSL-1 Bridge: TB-4 (JB)
CASE : FGN Original Gig Bag
PARTS COLOR : Chrome
STRINGS : D'Addario EXL110 (.010-.046) / Standard E
FINISH : Polyester
WEIGHT: Approx. 3.4 kg

FGN Odyssey JOSC-R

Pris:
8 490 SEK
Inkl. 25% Moms
Slut i lager

Om FGN Odyssey
Det här är en strata som jag verkligen gillar. Den är riktigt skön att spela på och snygg att se på. Det som imponerar mest på mig är dock ljudet. Det är ett ovanligt skönt ljud både rent och distat. Humbuckern levererar ett vädigt fläskigt ljud. Det är en gitarr som funkar bra både för komp och solo. Gillar även halsen som känns alldeles lagom. Och lacken på baksidan av halsen är inte högglansig vilket jag också föredrar. Den blir snabb att spela på. 

Vi hade med den här stratan på FUZZ mässan i Göteborg 2015. Det var ett gäng som gick runt och skulle utse mässans bästa strata - vilken tror ni vann och då låg Fenders monter mitt emot..... Och från och med 2015 är den ännu bättre, utrustad med svarta Seymour Duncan mickar istället för FGN egna mickar. OBS! Från 2017 saknar singelcoilmickarna Seymour Duncan logga - Fujigen ville ha ett renare utseende - det är fortfarande samma mickar. 

Anders

Klicka för förstora

insänt av användare

lämna en kommentar

 • Pelle • 4 februari 2019 10:09:20
  Bytte till mig en Fgn Odessy!
  Vilken gitarr! Stabil o bra, mickarna är dynamiska med bra separation. Känns som en mycket dyrare gitarr!
 • Jocke • 10 december 2018 19:55:19
  Jag är överväldigad.
  Fick hem min FGN Odyssey JOSC-R idag och jag är helt sjukt nöjd.
  Eller nöjd är inte rätt ord.
  Mer än nöjd.
  Gitarren överträffade mina förväntningar och det samma gäller för servicen och tillmötesgåendet från er. (Guitarnet).
  Förutom en helt fantastisk gitarr fick jag en mycket fin gigbag, ett axelband, straplocks och ett paket strängar i försändelsen helt gratis!
  Jag kan inte annat än att rekommendera både Guitarnet och FGN.
  Hade jag kännt till dessa tidigare hade det sparat mig både tid och pengar i jakten på både det perfekta ljudet som den perfekta leverantören.
  100/100 poäng.
 • Oj, oj - tack Jocke. Det värmer våra hjärtan. / Anders

  11 december 2018 09:48:38

 • Tomas Jennebo • 20 augusti 2018 17:26:41
  Är nybliven ägare till en svart FGN Strata. Nöjd är bara förnamnet. Sjukt snabb leverans, gick dessutom att lira på direkt ur kartongen. Det här är nog det närmaste en fabriksstämd gitarr jag varit ;-) Låter fantastiskt bra i alla lägen. Snygg och imponerande välbyggd. Tack också för trevligt medskick i form av strängar och en stämapparat. Det blir nog fler inköp från Guitarnet vad det lider. Man behöver ju alltid en gura till, eller hur?
 • Daniel Björnmo • 29 januari 2018 14:27:49
  Hej! En fråga om mickarna! I halsläge sitter en noise less mick (STK-S4n), i mitten en SSL-1 (inte noiseless) och i stall en TB-4 (humbucker). Fattar jag då rätt att det är som gott som brusfri i alla lägen utom läge 3, alltså ren mellan-mick? Jag menar läge 2 och 4 borde ju vara brumfria eftersom det är "egg"-läget. Och ren halsmick och ren stallmick brumfri. Fattar jag rätt?
 • Hej Daniel, jag testade och läge 1 och 5 är helt tyst, läge 2 och 4 kan man ana något lite brus, knappt hörbart och mittläge brusar något. mvh Anders

  29 januari 2018 15:29:11

 • Daniel Hambre • 21 augusti 2017 15:50:49
  Hej! Och tack igen för förra veckans leverans av min FGN gitarr. Den blåste mig av stolen! Vilken otrolig strata! Jag har spelat på den nästan oavbrutet sen dess och mina kollegor (musiklärare) var väldigt imponerade över bygget.
  Jag har spelat elgitarr proffesionellt i ca 15 år och det här är en av de bästa stratorna jag spelat på!
 • Härligt att höra Daniel/Anders

  6 november 2017 11:56:11

 • Hans Kindahl • 4 juli 2017 16:56:59
  Hej Anders!
  Nu har jag kört dubbel-gig i helgen och är grymt nöjd! Bästa stratan jag spelat på! Vi spelar allt från Doobie Brothers till Walk the moon och Black Sabbath och FGN´n passar till allt. Rekommenderas varmt! Mycket flexibel med splitcoilen på humbuckern. Stämningen håller bra även med en del slitande i svajarmen. Väl värt väntan!
  Ha en toppensommar!
  Mvh //Hasse
 • Gött mvh Anders

  4 juli 2017 17:06:32

 • Hans Kindahl • 30 juni 2017 11:35:18
  Jag hämtade gitarren igår och den är skitsnygg och känns riktigt bra efter strängbyte(elixir) och pyttelite justering för att få den som jag vill ha den, och tack för axelbandet!
  Jag måste dock säga, till gitarrens fördel, att halsen är något tjockare/fetare än vad jag förväntade mig. Som ni skriver i beskrivningen på hemsidan, U-shape, fast jag upplever den inte tunn. Faktum är att jag spelar mycket på en Gibson Lespaul med 60`s halsprofil och jag tycker de är rätt lika, vilket passar mig perfekt! Vi repade igår och jag upplever pickuperna mycket bra och klockrent med coil-splitten på humbuckern. Men jag märker att det är något mer "fadd"/torr ton pga basswood-kroppen än mina fenders med al-kropp och skulle jag vilja ha haft låsbara stämskruvar från början, det sätter jag på var det lider om det behövs.
  Nu skall hon få vara med på dubbelgig i helgen så får vi se hur jag känner efter det. Jag har en Fender Strata Lonestar -96:a med Seymour Duncan-pickuper (pearly gates humbucker) som har bättre ton i kroppen men hänger inte med FGN:en i övrig. Så nu ska jag lägga ut den på blocket! :-)Synd på sen leverans men det rår ni ju inte för. Den känns mycket lovande och kan bli en av mina mest använda arbetshästar!
 • Hej Hans! Gött att höra. Håller med om soundet - gillar det, specielt när man kör distat. Det blir en så kompakt skön dist. Men föredrar även det rena ljudet - lite varmare ton. /Anders

  30 juni 2017 11:38:49

 • Claes Pettersson • 30 juni 2017 11:29:01
  Efter ett par timmars test o lite små justeringar så måste jag säga att det är en fantastisk gitarr. Har alltid retat mig på Fenders concept med telepluggen ovanpå vilket innebär att volymkontrollen kommer för nära strängarna.
  Den här påminner mera om Tom Anderssons Strator. Halsen passar mig perfekt o den sjunger fint och är väldigt välbyggd, räkna med att höra av från mig framöver. Trevlig sem på dig Med vänlig hälsning, Claes
 • Hej Claes - härligt att höra att du gillar den. Tycker själv att det är en av de bästa strator jag spelat på. Har ett litet annat sound än en Fender - gillar det. Bra att du justerar efter ditt tycke och smak. Vi gör ju en generell setup som passar de flesta.

  30 juni 2017 11:32:44

 • Stefanos • 24 september 2013 16:25:17
  Tried the Guitar, its a great Guitar, and as I told you I will opt for FGN with Floyd rose so please keep me informed with New stock arriving.
  Stefannos