Made in Japan by Fujigen - Antique White

THE MODIFIED VERSIONS OF SOME HISTORICAL GUITAR BRANDS

Det här är en av de bästa strator vi spelat på någonsin.

Alla FGN gitarrerna tillverkas i Japan och det märks. FGN:s nya serie J-Standard är trots sitt låga pris av riktigt hög kvalité. Trä, mickar, stämskruvar, etc  känns mycket gediget. Odyssey JOS-R har en typisk strata ton väl i klass med amerikanska eller kanske t o m bättre, fast det är tycke och smak förstås. 

Man har valt att sätta en humbucker med en mini switch med vars hjälp du kan splitta humbuckern. Det går att få till båda spröda toner och ett fläskigt ljud, mycket användbart för den som gillar både ljudet från singel coil och humbucker. Det är rätt häftigt att gå från singel coil läget till humbucker, lite som ett turbomode. Outputen höjs betydligt och ljudet blir kraftfullare. 
 

FGN Odyssey JOS-R är väldigt skön att spela på. Halsens  har en Soft U-profil, vilket ligger någonstans mellan en C och D hals. Den är varken tjock eller tunn, medium skulle man nog kunna säga. Kroppen är av Lind vilket gör att gitarren är lätt. Väger bara knapt 3.4 kg. Kan vara skönt när man spelar länge. 

Greppbräda är i rosewood. Vi inser att det är väldigt bra träråvara i den här gitarren. Den sjunger verkligen - väldigt imponerande ljud. Och den levereras med svarta Seymour Duncan mickar. 

Även J-Standard Series är utrustad med C.F.S - intonationssystem - som gör att tonerna stämmer bättre utmed halsen. FGN vill använda ett eget formspråk därför har gitarrerna en liten egen design men andas ändå de klassiska modellerna. Finns i antik vitt, svart eller 3-tons sunburst.
Levereras med FGN:s rejäla gig bag.
 

CONSTRUCTION : Bolt-On
NECK THiCKNESS:Bredd vid sadel 42 mm, tjocklek 1:a band, tjocklek 21 mm, 12:e band 23 mm, 
FRETS : 22F Medium High (C.F.S)
TUNERS : Gotoh Gotoh SD91-05M
BODY : Japanese Basswood
SCALE : 25.5" (658mm)
BRIDGE : FJTR-S2P
NECK : Canadian Hard Maple w. Soft U-Shape
CONTROLS : 1V, 1T, Coil Tap Mini SW, 5-Way SW
COLOR : 3TS, BK, AWH
FINGERBOARD : Indian Rosewood (305R)
PICKUPS : Seymour Duncan Neck: STK-S4n, Center: SSL-1Bridge: TB-4 (JB)
CASE : FGN Original Gig Bag
PARTS COLOR : Chrome
STRINGS : D'Addario EXL110 (.010-.046) / Standard E
FINISH : Polyester
WEIGHT: Approx. 3.4 kg

Black
3-tone sunburst

FGN Odyssey JOSC-R

Price:
7 590 kr
Inc. 25% Tax
Quantity:

Om FGN Odyssey
Det här är en strata som jag verkligen gillar. Den är riktigt skön att spela på och snygg att se på. Det som imponerar mest på mig är dock ljudet. Det är ett ovanligt skönt ljud både rent och distat. Humbuckern levererar ett vädigt fläskigt ljud. Det är en gitarr som funkar bra både för komp och solo. Gillar även halsen som känns lagom tjock och skön. Och lacken på baksidan av halsen är inte högglansig vilket jag också föredrar. 

Vi hade med den här stratan på FUZZ mässan i Göteborg 2015. Det var ett gäng som gick runt och skulle utse mässans bästa strata - vilken tror ni vann....och då låg Fenders monter mitt emot..... Och från och med 2015 är den ännu bättre, utrustad med svarta Seymour Duncan mickar istället för FGN egna mickar. OBS! Från 2017 saknar singelcoilmickarna Seymour Duncan logga - Fujigen ville ha ett renare utseende - det är fortfarande samma mickar. 

Anders

Klicka för förstora

insänt av användare

Gitarrist Johan Niskanen Foto Jennika Ojala

lämna en kommentar

 • Daniel Hambre • 21 August 2017 15:50:49
  Hej! Och tack igen för förra veckans leverans av min FGN gitarr. Den blåste mig av stolen! Vilken otrolig strata! Jag har spelat på den nästan oavbrutet sen dess och mina kollegor (musiklärare) var väldigt imponerade över bygget.
  Jag har spelat elgitarr proffesionellt i ca 15 år och det här är en av de bästa stratorna jag spelat på!
 • Härligt att höra Daniel/Anders

  6 November 2017 11:56:11

 • Hans Kindahl • 4 July 2017 16:56:59
  Hej Anders!
  Nu har jag kört dubbel-gig i helgen och är grymt nöjd! Bästa stratan jag spelat på! Vi spelar allt från Doobie Brothers till Walk the moon och Black Sabbath och FGN´n passar till allt. Rekommenderas varmt! Mycket flexibel med splitcoilen på humbuckern. Stämningen håller bra även med en del slitande i svajarmen. Väl värt väntan!
  Ha en toppensommar!
  Mvh //Hasse
 • Gött mvh Anders

  4 July 2017 17:06:32

 • Hans Kindahl • 30 June 2017 11:35:18
  Jag hämtade gitarren igår och den är skitsnygg och känns riktigt bra efter strängbyte(elixir) och pyttelite justering för att få den som jag vill ha den, och tack för axelbandet!
  Jag måste dock säga, till gitarrens fördel, att halsen är något tjockare/fetare än vad jag förväntade mig. Som ni skriver i beskrivningen på hemsidan, U-shape, fast jag upplever den inte tunn. Faktum är att jag spelar mycket på en Gibson Lespaul med 60`s halsprofil och jag tycker de är rätt lika, vilket passar mig perfekt! Vi repade igår och jag upplever pickuperna mycket bra och klockrent med coil-splitten på humbuckern. Men jag märker att det är något mer "fadd"/torr ton pga basswood-kroppen än mina fenders med al-kropp och skulle jag vilja ha haft låsbara stämskruvar från början, det sätter jag på var det lider om det behövs.
  Nu skall hon få vara med på dubbelgig i helgen så får vi se hur jag känner efter det. Jag har en Fender Strata Lonestar -96:a med Seymour Duncan-pickuper (pearly gates humbucker) som har bättre ton i kroppen men hänger inte med FGN:en i övrig. Så nu ska jag lägga ut den på blocket! :-)Synd på sen leverans men det rår ni ju inte för. Den känns mycket lovande och kan bli en av mina mest använda arbetshästar!
 • Hej Hans! Gött att höra. Håller med om soundet - gillar det, specielt när man kör distat. Det blir en så kompakt skön dist. Men föredrar även det rena ljudet - lite varmare ton. /Anders

  30 June 2017 11:38:49

 • Claes Pettersson • 30 June 2017 11:29:01
  Efter ett par timmars test o lite små justeringar så måste jag säga att det är en fantastisk gitarr. Har alltid retat mig på Fenders concept med telepluggen ovanpå vilket innebär att volymkontrollen kommer för nära strängarna.
  Den här påminner mera om Tom Anderssons Strator. Halsen passar mig perfekt o den sjunger fint och är väldigt välbyggd, räkna med att höra av från mig framöver. Trevlig sem på dig Med vänlig hälsning, Claes
 • Hej Claes - härligt att höra att du gillar den. Tycker själv att det är en av de bästa strator jag spelat på. Har ett litet annat sound än en Fender - gillar det. Bra att du justerar efter ditt tycke och smak. Vi gör ju en generell setup som passar de flesta.

  30 June 2017 11:32:44

 • Stefanos • 24 September 2013 16:25:17
  Tried the Guitar, its a great Guitar, and as I told you I will opt for FGN with Floyd rose so please keep me informed with New stock arriving.
  Stefannos