green st blackie - master series

Green ST Blackie ingår i vår Master Series. Här handlar det inte om någon masstillverkning. Vi tillverkar Green ST Blackie i vår Custom Shop. Där den byggs med passion av skickliga och erfarna gitarrbyggare.

Trämaterialet handplockas och är noga utvalt för både utseende och ton. Handvirade svenska mickar som är bland det bästa du kan sätta i en gitarr. Samtliga komponenter håller högre kvalité än våra övriga serier. Utseende, spelkomfort och sound blir något utöver det vanliga.

Green ST Blackie har kropp av al och hals av lönn. Träråvaran kommer från Nordamerika. Halsen har en C-profil och är relativt tunn. Vi har valt halvmatt lack så den blir snabb och skön att spela på. 

Vi har inte tidigare varit så alldeles förtjusta i svarta strator men när vi packade upp Green ST Blackie så kom habegäret fram - den är jäkligt snygg. Lacken har en väldigt fin finish. Och när man tar i gitarren känns den väldigt skön och välbalanserad.

Green ST Blackie låter verkligen strata. Lundgren 50s Formvar mickar plockar fram ett ljud så som det lät när det var som bäst, ett varmt skönt strataljud. 50-tals stratorna var lite varmare i ljudet än 60-tals modellerna. Lundgren använder samma dubbellackad koppartråd som användes 1954-1964. Riktiga Vintage-mickar med andra ord. Stallmicken är lindad med fler varv för att kompensera för strängens mindre rörelse där. Gillar du Claptons sound så gillar du denna gitarren. 

Stefan i vår gitarrpanel som är Fenderkille, gillar strata och telecaster, tyckte att den var väldigt skön att spela på. Han gillar halsens profil, baksidans lack och framförallt tyckte han att den var extremt lättspelad. Stränghöjden är att beteckna som "Super Low" på den här gitarren. Och den lät gött som han utryckte det. Det allmäna omdömmet i vår gitarrpanel var toppklass. Och de har en del fina strator att jämföra med. 

Specifikation:

 • Body: Alder from North America 
 • Neck: C-profile, hard maple from Canada (Width at nut 42,5 mm. 1:a frets thickness: 20 mm, width : 43,5 mm 12:th frets thickness: 22 mm, width: 52 mm),
 • Fingerbody: Maple, 25,5" scale,
 • Frets: 22 pcs medium jumbo 
 • Bridge: Green Tremolo 
 • Pickups: Swedish handwired Lundgren 50s Formvar 
 • Controlls: 1 volyme och 2 tone, 5-ways pickupswitch 
 • Hardware: Chrome
 • Strings: 9-46 
 • Weight: approx 3,6 kg
 • Color: Black Gloss

Green ST Blackie

Pris:
7 990 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:

Serie nummer 6 - att beställa

Köp till Case

Ord. pris:
490 kr
Pris:
290 kr
Inkl. 25% Moms
Du sparar:
200 kr (41%)
Antal:

Om Green ST Blackie - Master Series
Vi på Guitarnet.se är Clapton fan. Den ene lite mer än den andre. Man blir lätt fängslad av Eric´s fantastiska ton. Därför ville vi ta fram en strata som ger förutsättningar att kunna få fram dessa toner som Eric briljerar med. Förutom ljudet så ville vi även att den skulle likna hans strata och därför fick den bli svartlackad. Claptons Blackie hade en varm ton, varmare än vad man upplever många andra strator. Vi har byggt gitarren med träslag och valt mickar som ger ett varmt ljud. Gamla strator var av en fantastisk kvalité - därför valde vi att bygga den i vår Custom Shop som ligger i Seol Sydkorea. Träråvaran handplockas för att få rätt akustisk ton. Johan Lundgren har hjälpt oss med val av lämpliga pickuper. Det blev Lundgren 50s Formvar. 

Anders & Lars

Lundgren 50s Vintage Pickups

från användare - tack macke

Ny logga från Nr 2

Lyssna på green st blackie

Lyssna på lundgren 50´s formvar