Serienummer 3 - greppbräda i rosewood

green st Blues - custom shop

Green ST Blues ingår i vår Custom Shop Series. Byggs för hand med stor passion av skickliga och erfarna gitarrbyggare. Den byggs i en liten Custom Shop som ligger i Seol Sydkorea. Trämaterialet handplockas och är noga utvalt för både utseende och ton. Samtliga komponenter håller hög kvalité. Utseende, spelkomfort och sound blir något utöver det vanliga.

Green ST Blues har kropp av al och hals av lönn. Träråvaran kommer från Nordamerika. Halsen har en C-profil, relativt tunn och smäcker. Finns med greppbräda både i lönn och rosewood. Halsen är riktigt skön och lättspelad.  

Det första som slog oss när vi packade upp Green ST Blues var hur läcker den är. Den är jäkligt snygg. Lacken har en väldigt fin finish och det är snyggt trä. Den mörka Tobaco Bursten är perfekt tonad och nyansen är precis som vi vill ha den. Men det som imponerar mest på oss är tonen.

Vi har valt Lundgrens handvirade bluesmickar. Har nog aldrig hört något så bra på en strata. Fram kommer en mäktig blueston. Först spelade vi rent och tonen var klar men lite mörkare än en vanlig strata. Lite dist på förstärkaren och tonen spricker så där skönt så man ryser. Det är hög klass på tonen. Vrider på ytterligare dist och ur högtalaren kommer en tung texasblues. Även med ytterligare dist låter det riktgt bra. Det finns en sorts självklarhet i tonen som jag sällan upplevt oavsett om man spelar rent, mycket eller lite dist. 

Kan konstatera att både våra gitarrbyggare och Johan Lundgren har gjort något alldeles extra.  Det här är en gitarr som kan mäta sig med riktigt dyra gitarrer som ligger i  en helt annan prisklass. 

Specifikation:

  • Kropp av al från USA, C-hals av hård Canadensisk lönn, sadel i Nubone, (Bredd vid sadel 42 mm. 1:a band tjocklek: 21 mm, bredd: 43 mm 12:e band tjocklek: 23 mm, bredd: 52 mm)
  • Greppbräda av lönn, rosewood eller ebenholtz.
  • Radius 9.5". Skala 25,5",  22 st medium jumbo band, kapslade stämskruvar.
  • Vintage Tremolo stall, 3 x Lundgren Blues Pickups. 1 volym och 2 tonkontroller, 5-vägs pickupväljare,
  • Hårdvara i krom, strängar 12-54 Vikt ca 3,7 kg Färg: Tobaco Burst högblank

Green ST Blues

Pris:
9 900 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:

Serienummer 4  - att beställa!

Köp till Case

Ord. pris:
490 kr
Pris:
290 kr
Inkl. 25% Moms
Du sparar:
200 kr (41%)
Antal:

Om Green ST Blues - Custom Shop
Vi fick en förfrågan om vi kunde bygga en riktig bluesgitarr, både i ton och utseende. Tillsammans med kunden har vi därför med omsorg valt varje komponent för att få fram den ultimata bluesgitarren med en ton av högsta klass. Vi ville dessutom att den skulle vara skön att spela på. Kan konstatera att bygget blev riktigt lyckat. 

Anders & Lars

Serienummer 3
Greppbräda i lönn
Greppbräda i lönn

Lyssna på lundgren Blues pickups

kommentarer