Green ST Classic 3TS - 2014 års modell
Green ST Classic 3TS - 2014 års modell

Green ST Classic är en klassisk strata med alla attributen på plats. 3 singel coil, stall med svajarm, skönt utformad utformad kropp och 5 läges pickupväljare. Få gitarrer är så sköna och mångsidiga som en strata. Variationen i ljud är stor.

Det är bra trä i den här gitarren, resonant och samtidigt snyggt. Kroppen är gjord av al från USA och därifrån kommer även lönnen till halsen. Den har en väldigt snygg och påkostad lack med ett härligt djup som oftast bara finns på dyrare gitarrer. Vi är väldigt nöjda med hur snyggt man fått till sunbursten, både 2 och 3 tons sunburst. Det är ovanligt på den här prisnivån. Inga markerade gränser mellan färgerna - flyter in fint i varandra.  

Komponenterna håller lika hög klass. Som övriga Green Guitars Comfort Series är den lättspelad och skön med en smal och tunn hals. Finns i färgerna 2- eller 3- tons sunburst med lönn eller "rosewood" greppbräda. 

I Green ST Classic sitter våra egna Green High Output Pickuper - låter riktigt bra.  Mickarna har samma konstruktion som P90. Det blir en lite varrmare, fetare ton än med traditionella stratamickar. Mer botten, med mid och något avskalad diskant. De svarar ännu bättre på dist. Det går att få till riktigt sköna sololjud. 

Vill man ha ett riktigt klassljud väljer man med svenska handvirade Lundgren 60s Vintage pickuper. Grymt ljud. 60-tals inspirerat - mer mottagliga för dist än 50 -tals pickuper. 

Specifikation:

 • Kropp av amerikansk al
 • D-hals av amerikansk hård lönn (Bredd vid sadel 42,5 mm. 1:a band tjocklek: 20 mm, bredd: 43,5 mm 12:e band tjocklek: 22 mm, bredd: 52,5 mm),
 • Greppbräda av Rose Maplewood alt lönn. 25,5" skala, 22 st medium jumbo band 
 • Tremolo stall
 • 3 x Green High Output Pickups alt. Lundgren Pickups 60s Vintage. 
 • 1 volym och 2 tonkontroller, 5-vägs pickupväljare
 • Hårdvara i krom.
 • Vikt ca 3,7 kg
 • Färg: 2-ton eller 3-ton sunburst.


Läs mer om Green Guitars

Green ST Classic 2-tone Sunburst Maple

Green ST Classic

Pris:
2 990 SEK
Inkl. 25% Moms
Antal:

Om Green ST Classic - Comfort Series

När vi lanserade Green Guitars hösten 2012 hade vi för avsikt att ha med en strata i Green sortimentet. Det lyckades vi inte med. Vi var inte riktigt nöjda med prototypen så den fick stå över ett tag. Vi har höga krav. Nu är vi nöjda med utseendet, spelbarheten och ljudet. Vi är därför glada att kunna lansera den under våren 2013. Den är framtagen för att vara en klassisk strata med alla de fördelar modellen har.  

Förändringar 
Vi har gjort loggan mindre än på bilderna nedan. Se separat detaljbild. 
Vi har ersatt rosewood (som är utrotningshotat) med Rose Maplewood som både i utseende och ton liknar rosewood. Vi har även valt att utrusta den med Green High Output Pickups. Det blir mer kraft i tonen. 

2018 års modell
Är med 2-tons Sunburst - välj mellan Green eller Lundgren Pickups. 
Vi fick in ett ex med en underbart vacker kropp som består av en enda bit (ej limmat ihop 2 eller 3 bitar vilket är det vanligaste) Ligger i beställningslistan som "Selected"

Green ST Classic 3TS
Green ST Classic 2TS
Från 2015 - mindre logga
 • lasse hjertquist • 21 februari 2017 09:23:34
  Hej ST Classic 3TS låter mjuk och bra verkar bra som kompgura,hade nån störning förut på datan ,men nu har jag lyssnat den hänger med lika bra som en Fender Lasse H
 • lasse hjertquist • 18 februari 2017 12:46:16
  Hej synd att man inte kunde lyssna på ljudet
  man hade velat höra skillnad på era mot Lundgren mickarna Med vänlig hälsning lasse h
 • Hej Lasse, ja det är lite synd - får se om vi kan få till en inspelning framöver./Anders

  18 februari 2017 14:26:55

2013-04-11
Hej och god eftermiddag,
Vill bara tala om att gitarren kom fram som sagt och avtalat. Allt funkade klockrent, med helt emballage och så vidare. 
Har nu packat upp och börjat lira lite, och kan bara säga att jag är helnöjd. Fantastiskt ljud och genomgående bra kvalitet i grejorna, så det här ska bli riktigt kul.

Så tack så länge, och jag återkommer säkert vid fler köp. Ha det, vi hörs
Mikael Nilsson