Red Dakota

Green super strat

Green Super Strat - Comfort Series sticker ut ljudmässigt. Med sin humbucker i stalläget och dubbla hot singelcoilpickuper alternativt hot singecoil/Humbucker i mellan och halsläget har den kraft att mäta sig med traditionella humbuckergitarrer.  Men även om den har en kraftfull ton så låter det ändå strata med sitt typiska sound. 

Det är påfallande vilken skillnad i output det är när vi jämför med en vanlig strata med singelcoilmickar. Det är rejält tryck i mickarna. I en jämförelse med en Les Paul så är den lite klarare, lite mer diskant, vilket ger mer strängseparation. Det ökar möjligheter till att variera tonen. 

Green Super Strat är tacksam att spela både rena och distade ljud. Testade att köra lite blues med halsmicken och den levererade ett varmt skönt ljud, fylligare än vad som är normalt för en strata. Stallmicken är väldigt mottaglig för dist. tycker ljudet påminner om en SG, som vi på Guitarnet uppskattar. Den levererar en skön rockton.

Det är bra trä i den här gitarren, väldigt resonant. Kroppen är gjord av al från USA. Därifrån kommer även lönnen till halsen. Greppbräda i Rose Maple Wood. Vilket är ett bra alternativ till Rosewood som tyvärr är utrotningshotad. Den har en väldigt snygg med påkostad lack med ett härligt djup som oftast bara finns på dyrare gitarrer. Snyggare i verkligheten än på bilderna.

Halsen har en C-profil  och är både smal och relativt tunn. Stränghöjden är låg - riktigt skön att spela på. 

Gillar du strata men önskar ett kraftfullt och mäktigt ljud som ligger lite åt Les Paul hållet -men med stratans sköna comfort -  ja då är det här en gitarr för dig. Och låt dig inte luras av det låga priset - det här är en mycket kompetent strata.

Vill du få ut max av gitarren väljer du handvirade svenska Lundgren mickar. Standard är 2 x Heaven 67 humbuckers och 1 x Strat-90 singelcoil. Vill du ha andra modeller av Lundgren - lägg ett mail vilka du vill ha så ordnar vi det.

Specification:

 • Body: American Alder
 • Neck: American Hard Maple, C-Shape
 • Widht/Thickness: At nut 42 mm. 1:st fret 42.5 mm/ 20 mm,12:th fret 51 mm/ 22 mm,
 • Fingerboard: Rose Maple Wood 
 • Scale: 25,5"
 • Fret: 21 medium jumbo
 • Bridge: Tremolo stall
 • Pickups:  (Red Dakota)1 pcs Humbucker and 2 pcs Hot Singelcoil pickups (Hot Texas) 2 pcs Humbuckers and 1 pcs singelcoil. Green or Lundgren Pickups
 • Controls: 1 volume, 2 tone, 5-ways pickupswitch 
 • Hardware: Chrome
 • Strings: D´Addrio 10-46
 • Weight: approx 3,7 kg
 • Color: Red Metalic, 2-tone Sunburst


Läs mer om Green Guitars

Hot Texas

Green Super Strat

Pris:
4 990 SEK
Inkl. 25% Moms
Antal:

Om Green Super Strat  - Comfort Series

En strata är bland de skönaste gitarrerna man kan hänga på sig. Leo Fender hade ergonomi och spelkomfort framför ögonen när han designade kroppen. Vi på Guitarnet tycker en strata är som snyggast med sina klassiska 3 singelcoilmickar. Samtidigt som det är något som är utmärkande både för utseende och för soundet är det också en begränsning. Singelcoil mickarna är känsliga och vill gärna brumma. Man kan ju till och med få in rysk radio ibland. Och ljudet kan komma lite till korta i viss typ av musik. Det här är lite bakgrunden till vår Green Super Strat. Vi ville kunna hänga på oss en strata och samtidigt få rätta tyngden i ljudet t ex när man lirar blues eller hårdrock och liknande. Lite fläskigare sololjud. Därför valde vi att bestycka den med humbuckers stall och singelcoil av P90 typ i mellan och halsläge. Och vilken skillnad det är i output - ger ett kraftfullt sound.

2023
Årets modell av Green Super Strat Hot Texas är i 2-tons sunburst och med vit pleka och vita mickar. Green Super Strat Red Dakota har humbucker och två singel coil i vit kulör.