Cherry Sunburst

THE MODIFIED VERSIONS OF SOME HISTORICAL GUITAR BRANDS

Detta hade vi inte trott att vi skulle få uppleva. Japantillverkade gitarrer till ett så lågt pris att man häpnar. Redan när J-Standard serien kom för några år sedan överraskade Fujigen med ett lågt pris och en superb kvalité.  Att man sedan skulle ta fram en serie som ligger under J-Standard fanns inte på kartan. Men det har man gjort och även denna gång har Fujigenfabriken inte tummat på kvalitén. Det här är gitarrer av väldigt hög klass. Det är hög klass på finish, hårdvara och elektronik.Resonant och lätt trä till kropp och hals - väl sammansatt med perfekt passform. Bättre gitarrer för pengen är svårt att hitta. 
 
Det är hög spelkomfort på den här gitarren. Man har s.k. bellycut på baksidan tillsammans med avfräst infästning av halsen. Halsen är varken tunn eller tjock, smälter in i handen på ett skönt sätt. Fujigen kallar halsprofilen för U-shape - men vi själva tycker den ligger väldigt nära en c-profil. Greppbrädan har Compound Radius vilket innebär att den är rundare vid huvudet för att succesivt bli plattare ju närmare kroppen du kommer. Detta underlättar för ackord och solospel. Det sitter även det patenterade C.F.S Tuning System på den med sina lätt böjda band. Förbättrar intoneringen utan att ställa till det vid ett eventuellt byte av band (man använder vanliga band). 

FGN ILIAD BIL2M har en fin akustisk ton och inkopplad har den en bredd som imponerar, både briljant diskant och samtidigt tryck i både mellan- och basregistret. Härlig twang.

SPECIFICATION

Construction: Bolt-on Neck
Body: Basswood
Neck: Maple U-Shape
Nut: 42 mm
Fingerboard: Maple
Compound Radius: 205R - 305R
Scale: 25.5" (648mm)
Frets22F Medium C.F.S.
Tuners: GOTOH® SD91-05M
Bridge: FGN FJIL-6SSTD
Hardware Color: Chrome & Nickel
Pickup (Neck): FGN BIL-n
Pickup (Bridge): FGN BIL-b
Controls: 1Volume, 1Tone, 3Way Lever SW
Body Finish: Gloss
Strings: D'Addario EXL120 (.009-.042)
Color BK (Black) / CS (Cherry Sunburst)
Weight: Approx 3.2 kg
 

Läs mer om FGN

demovideo

FGN ILIAD BIL2M

Pris:
6 990 SEK
Inkl. 25% Moms
Antal:
C.F.S Tuning System
Compound Radius on fretboard
 • Felix • 8 september 2020 17:55:00
  Hej Anders! Nu är det dags igen. Hur står sig de här modellerna mot den dyrare FGN:en i ask (JIL:en)? Är det någon skillnad på spelbarheten, finish, halsprofilen, banden etc? Eller är de bara dyrare för att den är av ask, har SD-mickar och kantlist? Vill helst ha en JIL för det så coolt med listen och Duncans är alltid bra. Men jag vill ha det moderna stallet med sex sadlar. Svårt att bestämma mig.
 • Hej Felix! Såg att du bestämt dig. Men här kommer svar på din fråga. Förutom det du nämner lägger man ner mer tid på ändarna på banden på J-standard Series. Och ännu mer tid på Expert Serien. Går från bra slipade ändar på Boundary, mycket bra på J-standard - till perfekt slipade bandändar på Expert Series. Det här är Japantillverkade gitarrer - så det finns inga brister i kvaliten oavsett vilken serie man köper. Bara bra, bättre - bäst! /Anders

  9 september 2020 14:32:41

 • Tomas • 6 juni 2019 17:10:59
  Tack för supersnabb leverans. Den landade dagen efter beställningen. Det här är min andra FGN, köpte en strata förra året. Även den här är top-notch. Spelbarhet, ljud utseende...allt. Å jag som inte gillade svarta gitarrer. Nu har jag två :-)
  PS Tack för presenten!
 • Hej Tomas! Ibland är vi snabba. Och kul att du gillar dina FGN gitarrer - det är verkligen höjdargitarrer. Mvh Anders

  7 juni 2019 09:39:05