Off white blonde

THE MODIFIED VERSIONS OF SOME HISTORICAL GUITAR BRANDS

Japanska Fujigen bygger gitarrer med enastående utseende, finish, spelkomfort och ljud. Och detta till ett lågt pris. Den här telecastern är inget undantag. En riktigt bra tele. Här får man mycket gitarr för pengarna. Den kan definitivt konkurrera med betydligt dyrare märken. Skulle säga att det är svårt att hitta någon som överträffare denna tele i ljud, finish och spelkomfort. 

ILIAD JIL-M har en fin akustisk ton och inkopplad har den en bredd som imponerar, både briljant diskant och samtidigt tryck i både mellan- och basregistret. Det är en härlig twang i gitarren. Det sitter Seymour Duncan mickar på den och de låter bra. Här låter det telecaster när de var som bäst. Den har en extra finess med en 4-vägs pickupväljare där du kan få pickuperna i serie vilket ger en extra bost. Mer volym, mer botten och mid.

Kroppen är byggd av ask med goda tonala och utseende mässiga egenskaper. Gitarren är väldigt lätt - endast ca 3 kg. Det sitter en skön U-formad hals på den - vi skulle vilja säja att det är modern U-shape eftersom det är en relativt tunn hals. Medium skulle man kunna säga, varken tjock eller tunn. Ligger skönt i handen.
Halsen är utrustad med både Compound Radius och C.F.S tuning system - vilket innebär att halsens radie blir större ju längre ner mot kroppen den kommer. Det ger högre spelkomfort - lättare att ta ackord och lättare att spela solo. C.F.S betyder att banden är lite böjda vilket förbättrar intoneringen. Böjningen är svag - så man får titta noga för att se den. Men den gör skillnad. 

Grym gitarr till ett förvånansvärt lågt pris. Levereras med en rejäl FGN Gig Bag.

Läs mer om halsar!

Läs mer om FGN

SPECIFICATION

CONSTRUCTION : Bolt-On
FRETS : 22F Medium High (C.F.S)
TUNERS : Gotoh SD91-05M
BODY :  Ash
SCALE : 25.5" (658mm)
BRIDGE : FJIL-3WSTD
NECK : Canadian Hard Maple w. Soft U-Shape
CONTROLS : 1V, 1T, 3-Way SW
COLOR : OWB, 3TS
FINGERBOARD : Canadian Hard Maple,
COMPOUND RADIUS: 250mmR - 350mmR
PICKUPS : Seymour Duncan Neck: STR-1 /Bridge: Seymour Duncan® Vintage '54™ Tele STL-1
PARTS COLOR : Chrome
STRINGS : D'Addario EXL110 (.010-.046) / Standard E tuning
FINISH : Polyester
CASE : FGN Original Gig Bag
WEIGHT: Approx. 3 kg

demovideo

extra funktioner

Compound radius on fretboard
Candy Apple Red
2-tone Sunburst

FGN ILIAD JIL2ASHM

Pris:
8 990 SEK
Inkl. 25% Moms
Antal:
Candy Apple Red
2-tone Sunburst
Off White Blonde
C.F.S tuning system

fler Video

 • Myra • 15 juni 2020 22:19:47
  Do you make lefthanded telecasters?
 • Hi Myra, yes we make lefthanded telecaster. In our brand Green Guitars you can find some on this website. Or you could make a Custom Shop tele - price is around 15 000 SEK. /Anders

  16 juni 2020 10:33:15

 • Felix • 30 september 2019 18:21:15
  Hmm. Vet inte om jag har just den här månaden. Men definitivt innan jul. Ändrade mig om färgen förresten. Helst ska det vara en blonde (OWB) men bursten funkar också.
 • Felix • 30 september 2019 17:22:15
  Får ni in de här igen snart? Eller i varje fall mFärgen spelar inte så stor roll. Men jag vill ha lönnbräda och singlecoil i stallet.
 • Hej Felix! Jag får in några ex denna veckan - så är du snabb att beställa så är ett ex ditt. Jag gör dem beställningsbara nu./Anders

  30 september 2019 17:36:11

 • Randy • 27 mars 2018 09:27:15
  How Much US dollars and to ship to Springfield MO?. U guys should just ship me about 30 guitars and let me sell them in USA or put them on Amazon. I would be glad to do reviews and sell them here. I'm down by Branson MO and all the Guitar Stores here Suck. I bet We could Start something Putting then and the Green Guitars in the hands of some Branson Pickers?
 • Hi Randy, the price is about 908 USD and freight is free. Yes - this is such great guitars. Sheers Ander

  27 mars 2018 13:39:24

 • Bo Winberg • 8 mars 2017 09:47:44
  Hallå på er i Gislaved!
  Är nu en lycklig ägare till denna FGN Telecaster och jag måste säga att det är en riktigt bra Telecaster med ett otroligt bra ljud.
  Enda problemet är att man får inte gjort mycket annat eftersom man för det mesta sitter med denna gitarr i knäet, men det är ju ett angenämt problem.
 • Jonas Nilsson • 19 februari 2016 21:45:00
  Det var jättekul att spendera dagen uppe på Guitarnet i Gislaved. Jag spelade mig igenom samtliga Green TL och Green Nature låg bra till. Och så fick jag en FGN i mina händer...
  Vilken känsla och vilket fantastiskt ljud. Gitarren stämde perfekt med mina händers anatomi och fy fan vad snygg och välbygd den är. Jesper tycker att jag är en förrädare som sviker Green och väljer en japs, men vad ska man göra nära båda hjärta och hjärna skriker "köp den" .
  Nu sitter jag här med ett lyckligt leende och tittar på min vackra och väljudande gitarr medan fingertopparna svalnar.
 • Rolf Nilsson • 27 februari 2014 19:05:27
  Hej Anders!
  Nu är Japanen hemma i Åsbro! Vilken skönhet! Var som du sa, otroligt välbyggd, fin finish och skön att spela på.

  Ljudet är helt olikt min Hagström så de kompletterar varandra bra. Ett riktigt Teleljud......
  Tack för affären och för snabb hantering. Måste också säga att ni är rätt bra!

  Ha en trevlig helg så hör vi säkert igen.