Charcoal

THE MODIFIED VERSIONS OF SOME HISTORICAL GUITAR BRANDS

Japanska Fujigen bygger gitarrer med enastående utseende, finish, spelkomfort och ljud. Och detta till ett lågt pris. Den här telecastern är inget undantag. En riktigt bra tele. Här får man mycket gitarr för pengarna. Den kan definitivt konkurrera med betydligt dyrare märken. Skulle säga att det är svårt att hitta någon som överträffare denna tele i ljud, finish och spelkomfort. 

ILIAD JIL-M har en fin akustisk ton och inkopplad har den en bredd som imponerar, både briljant diskant och samtidigt tryck i både mellan- och basregistret. Det är en härlig twang i gitarren. Det sitter Seymour Duncan mickar på den och de låter bra. Här låter det telecaster när de var som bäst. Den har en extra finess med en 4-vägs pickupväljare där du kan få pickuperna i serie vilket ger en extra bost. Mer volym, mer botten och mid.

Kroppen är byggd av ask med goda tonala och utseende mässiga egenskaper. Gitarren är väldigt lätt - endast ca 3 kg. Det sitter en skön U-formad hals på den - vi skulle vilja säja att det är modern U-shape eftersom det är en relativt tunn hals. Medium skulle man kunna säga, varken tjock eller tunn. Ligger skönt i handen.

Halsen har s.k. Compound Radius - vilket innebär att halsens radie blir större ju längre ner mot kroppen den kommer. Det ger högre spelkomfort - lättare att ta ackord och lättare att spela solo. Den har även Fujigens patenterade C.F.S tuning system vilket betyder att banden är lite böjda vilket förbättrar intoneringen. Böjningen är svag - så man får titta noga för att se den. Men den gör skillnad. Tonerna stämmer bättre över hela halsen.  

Grym gitarr till ett förvånansvärt lågt pris. Levereras med en rejäl FGN Gig Bag.

Läs mer om halsar

Läs mer om FGN

SPECIFICATION

CONSTRUCTION : Bolt-On
FRETS : 22F Medium High (C.F.S)
TUNERS : Gotoh SD91-05M
BODY :  Ash
SCALE : 25.5" (658mm)
BRIDGE : FJIL-3WSTD
NECK : Canadian Hard Maple w. Soft U-Shape
CONTROLS : 1V, 1T, 4-Way SW
COLOR : Charcoal (CC) gloss
FINGERBOARD : Granadillo
COMPOUND RADIUS: 250mmR - 350mmR
PICKUPS : Seymour Duncan Neck: STR-1 /Bridge: Seymour Duncan® Vintage '54™ Tele STL-1
PARTS COLOR : Chrome
STRINGS : D'Addario EXL110 (.010-.046) / Standard E tuning
FINISH : Polyester
CASE : FGN Original Gig Bag
WEIGHT: Approx. 3 kg

FGN JIL2CLASH - Charcoal

Pris:
8 990 SEK
Inkl. 25% Moms
Slut i lager

extra funktioner

C.F.S tuning system
Compound radius on fretboard - klicka för förstora

demovideo

fler Video