Nyhet! custom neck treatment (CNT)

Nu med Custom Neck Treatment (CNT) - bestäm tjockleken på halsen - se vidare nedan.

Green TL Custom Blonde är läcker att se på. Kroppen är tillverkad av Ask. Dubbla kantlister runt kroppen, fram och bak. För att få hög kvalité på gitarren har vi hämtat ask och lönn från Nordamerika.
 

Du kan även customisera Green TL Custom med lite olika mickar.  Välj  mellan våra egna Green Pickups eller handvirade svenska Lundgren pickuper. Våra egna Greenpickuper låter riktgt bra både rent och distat. Varmt gott rent ljud. Lätt overdrive och den spricker upp så där gudomligt.

Oavsett vilket märke du väljer på mickar så kommer du bli överraskad hur bra de låter. Du får ett telecasterljud av högsta klass. Lundgren är förmodligen det bästa du kan sätta i en gitarr - har en väldigt väldefinierad ton. Lundgren Tele P90 är våra absoluta favoriter. Hög utsignal ger en synnerligen fet ton. Både rena och distade ljud blir kraftfulla. 

Specifikation

 • Body: Ash 
 • Neck: C-profile hard maple
 • Radius:  10"
 • Widht: Nut 42 mm, 1:st fret 42,5 mm 12:th 52 mm
 • Thickness: 1:st fret 19-22 mm, 12:th fret 19-24 mm
 • Scale: 25,5"
 • Frets: 22 medium jumboband,
 • Pickups: Green Pickup or Lundgren Pickup 
 • Controlls: 1 volume och 1 tone  3-ways pickupswitch 
 • Hardware: Chrom 
 • Weight: approx. 3,6 kg
 • Color: Butterscotch Blonde

Läs mer om Green Guitars   
Läs mer om halsar

Green TL Custom Blonde (CNT)

Pris:
7 990 SEK
Inkl. 25% Moms
Antal:

Om Green TL Custom - Comfort Series

Fender har tillverkat många olika telecasters genom åren och de allra bästa gjordes på 50-60-talet. Vi har fått inspiration från dessa fantastiska gitarrer och målet var att ta fram något riktigt snyggt och välljudande. Vi använder pickuper med lite högre utsignal, antingen egna Green eller svenska Lundgren handvirade pickuper.

custom neck treatment (cnt)

Ofta har vi gitarrister önskemål om en viss tjocklek på halsen - något som gör att det känns så där extra bra och det flyter på när man lirar. Man känner sig hemma helt enkelt. Halsen är ofta helt avgörande för om man gillar en gitarr eller ej.

Här har du möjlighet att bestämma halstjockleken efter dina egna önskemål. Välj mellan 19 mm till 22 mm tjocklek vid 1:a bandet. 19 mm är en riktigt tunn hals(slim) och 22 mm är mediumtjock. T ex att jämföra med en Gibson Les Paul med 50-tals hals som kan vara nästan 26 mm. Normalt är halsen ca 2 mm tjockare vid 12:e bandet. Men även det kan vi anpassa efter önskemål. 

Samtidigt filar vi in översadel och gör en fullständig bandslipning så att halsen blir perfekt. Vilket skapar förutsättningar för extremt låg stränghöjd. Baksidan av halsen behandlas med svensk linolja så den blir extra skön - man fastnar inte som man kan göra på en lackad hals. Arbetet görs av vår gitarrtekniker som är en av de bästa i Sverige. Allt görs för hand - så det är hantverk när det är som bäst. Det innebär dock att det kan skilja någon tiondels mm mot specifikation. 

Skicka ett mail till oss på info@guitarnet.se med dina mått och beställ sedan gitarren när du fått klartecken från oss.

Kommentarer från användare

 • Felix • 29 november 2023 21:12:18
  Jaaa!! Vilken lysande idé! Jag har köpt två gitarrer av er och båda var lysande. Det hade utav tvekan blivit ännu fler köp om det inte vore för att ni verkar ha en preferens för riktigt smala halsar och många Green-modeller kommer med pergamenttunna halsar som standard. Tills nu alltså. Det vore fantastiskt om kunde kombinera det här med fler färger bara. Jag har länge varit ute efter att ersätta min japanska Telecaster "Custom" (den med dubbla kantlister). Ni gör en sån, som dessutom har snyggare kantlister än mim MIJ Fender hade. Men den kommer med papperstunn hals. Fram för den här geniala valmöjligheten på fler fina Green-modeller alltså.
 • Hej Felix! Tack för återkoppling på vår nyhet med CNT. Ja vi tycker det är en bra idé och kommer att lansera den på några fler modeller framöver. Bl a kommer en Green TL Custom i läcker 3-tons sunburst. /Anders

  30 november 2023 10:02:47