Dark Ruby Red Slipper
Dark Ruby Red Slipper

Green tl heaven - master series

Green TL Heaven ingår i vår Master Serie och tillverkas i vår Custom Shop. Det är en semi-akustisk gitarr. 

Den har en imponerande ton. Tonen är varm och fyllig. Den låter inte fullt ut som en 335:a. Kroppen är mindre så tonen blir inte fullt så basig men det är inte långt ifrån. Dubbla  handvirade Tesla humbucker gör sitt till. Det som är fräckt med gitarren är att trots att den är semi-akustisk och dubbla humbuckers så är det fortfarande en telekaraktär i tonen. 

En semiakustisk gitarr har sina fördelar. Det innebär förutom en härlig ton även att den är väldigt lätt. Här får man snarare ont i fötterna än i axlar och rygg vid långa gigg. Den är väldigt snygg med sin röda metallicfärg. En snygg kantlist runt kroppen förgyller den ytterligare. Även halsen har en snygg kantlist. 

Ett modernt 2-point tremolostall gör gitarren unik. Här kan du utnyttja ett svajstalls alla möjligheter. Fräckt. Kroppen  är byggd i mahogny vilket ger snabb attack och lång sjungande sustain. Hals av hår lönn. Vi har valt en skön D-profil, relativt tunn och smal hals. Greppbräda av rosewood förstärker den varma tonen. Låg stränghöjd, utan bandrassel gör den väldigt skön att spela på. Det är hög spelkomfort på den här gitarren. Ett creamfärgat plektrumskydd medföljer för den som vill sätta på det.

Det här är en drömgitarr. Finish, spelkomfort och ljud - allt finns där. Och det är en väldigt unik gitarr. Den finns i två röda nyanser av Rube Red Slipper, en lite ljusare variant och en lite mörkare. Plektrumskyddet är inte fastskruvat - så man kan välja med eller utan plektrumskydd. 

Specifikation

  • Semihollow kropp av mahogny. Topp av lönn.
  • D-hals av hård lönn, semi-gloss. 
  • Greppbräda av rosewood. 22 st medium jumbo band, skala 25,5". Sadel av Nubone. Radius 10". Vintage stämskruvar, 2-point tremolo stall,
  • Tesla handvirade OPUS-4 pickuper med nickelkåpa.
  • 2 - volym och 2 - tonkontroller. 3-vägs pickupväljare.
  • 10-46 strängar. Vikt: 2,9 kg. Färg: Ruby Red Slipper

Nr 1 - Såld - Ruby Red Slipper
Nr 2 - Såld - Dark Ruby Red Slipper
Nr 3 - Kan beställas

Om Green TL Heaven - Master Series
Den här är får första s.k. thinline tele. Vi ville göra något alldeles extra. Det vi inte riktigt var förbereda på var att Green TL Heaven kommer så nära en mer ordinär semiakustisk gitarr i tonen. Här finns en kraftfull ton som bara en semiakustisk gitarr kan ge. Och sen blev den ju så snygg också. Namnet kom till av känslan att se, höra och framförallt spela på den - vi var i 7:e himmelen. 

Dark Ruby Red Slipper med svart plektrumskydd
Dark Ruby Red Slipper med svart plektrumskydd
Utan plektrumskydd - Ruby Red Slipper
Utan plektrumskydd