Butterscotch Blonde

green tl hot rod - master series

Green TL Hot Rod ingår i vår Master Series Här handlar det inte om någon masstillverkning. Vi tillverkar Green TL Hot Rod i vår Custom Shop. Gitarrerna byggs med stor passion av några skickliga och extremt erfarna gitarrbyggare. Trämaterialet handplockas och är noga utvalt för både utseende och ton. Samtliga komponenter håller ännu högre kvalité än vår Comfort Series. 

Green TL Hot Rod är en telecaster med pondus och mycket attityd. Vi har utrustat den med Lundgrens hetaste telemickar 2 x Lundgren Tele P90. Mickarna har betydligt högre utsignal än normala telemickar. Det blir extra kraft i tonen utan att telekaraktären försvinner. Det ger lite varmare ton än normalt för en tele och de distar lättare. Samma utseende som traditionella telemickar men vi har valt att inte ha den sedvanliga kromkåpan på halsmicken. Den dämpar ljudet en aning så här öppnar vi upp med fullt blås. 

Mickarna är väl balanserade internt både i volym och ton. Passar extremt väl för halvskitiga till riktigt hårt distade ljud. Även rena toner blir mer kraftfulla. Kraften är mer koncentrerad i mellan och basregister. Tonen blir större, mer bett men samtidigt varmare än på en traditionell tele. Klart häftigt!

Ask till kroppen och lönn till halsen hämtar vi från Nordamerika. Båda träslagen har en brilljant diskantrik ton med lång sustain. Det blir en intressant mix med diskantrika träslag och basiga mickar med hög utsignal - en upphotad tele helt enkelt - Hot Rod! Och snygg dessutom med sin klassiska Butterscotch Blonde eller 3 -tone Sunburst. Det blir läckert med transparant färg och ett snyggt träslag.

Halsen har en C-profil. Halsen är relativt tunn men inte supertunn, ligger sådär lagom i handen. Lackad med halvblank färg som vi tycker är väldigt behagligt. Stränghöjden är väldigt låg och gitarren är lättspelad. Inget bandrassel och misstoner. Tonerna stämmer väl över hela halsen - en fröjd för det känsliga örat. 

Specifikation
 • Body: American Ash 
 • Neck: C - shape Canadian hard maple
 • Widht/thickness: Nut 42 mm, 1st fret 22mm /43 mm, 12th fret  24mm/51,5 mm
 • Scale: 25,5"
 • Frets: 22 medium jumbo
 • Pickups: Lundgren 2 x Tele P90
 • Controls: 1 volume 1 tone, 3-ways pickupswitch 
 • Hardware: Chrome
 • Weight: Approx 3.5 kg. 
 • Color: Butterscoth Blonde, 3-tone Sunburst
 • Strings: 10-46

Green TL Hot Rod

Pris:
9 490 SEK
Inkl. 25% Moms
Antal:

Om Green TL Hot Rod - Master Series
Hot Rod är ursprungligen en benämning på en ombyggd amerikansk öppen bil, så kallade roadsters, tillverkade innan år 1949. Det var Hot Rod-trenden som inspirerade biltillverkarna i Detroit att börja utveckla och sälja muskelbilar. Green TL Hot Rod är motsvarigheten i gitarrvärlden. Vi bygger på en gammal konstruktion från 1950. Hottar upp den ordentligt med heta mickar. En muskelgitarr med kraft nog att vinna "dragrace". 

2018
Nytt för i år är Green TL Hot Rod i 3-tone Sunburst.

Butterscotch Blonde

lyssna på lundgren pickups

 • Ola Göransson • 20 mars 2017 10:07:07
  Ni skämtar inte när ni säger mycket gitarr för pengarna. Jag är enormt imponerad av min Hot Rod Tele. Snygg som fasen men vilket sound! Lundgren P90 med resten av guran låter fantastiskt. Det är en gitarr som inspirerar till att spelas.