Dimarzio Dual Rail Pickups

green tl hot rod - master series

Green TL Hot Rod ingår i vår Master Series Här handlar det inte om någon masstillverkning. Vi tillverkar Green TL Hot Rod i vår Custom Shop. Gitarrerna byggs med stor passion av några skickliga och extremt erfarna gitarrbyggare. Trämaterialet är noga utvalt för både utseende och ton. Samtliga komponenter håller ännu högre kvalité än Comfort Series. 

Green TL Hot Rod är en telecaster med pondus och mycket attityd. Vi har utrustat den med Lundgrens hetaste telemickar 2 x Lundgren Tele P90. Mickarna har betydligt högre utsignal än normala telemickar. Det blir extra kraft i tonen utan att telekaraktären försvinner. Det ger lite varmare ton än normalt för en tele och de distar lättare. Samma utseende som traditionella telemickar. 

Vill man ha ändå fetare ton kan man välja - s.k. dual rail pickuper. Det är humbucker i singelcoilformat. Vi har med DiMarzio  Chopper T Black i stall och DiMarzio Cruiser Neck Black i hals. (se bild nedan) och det blir ett jäkla drag i telen. Vi på Guitarnet.se gillar det. Dessa DiMarzio mickar imponerar. Med humbuckermickar så slipper man helt störningar som singelcoil mickar är känsliga för. 

Notera att stallet har fästskruvar i både bak och framkant - det innebär att man kan köra på med dist. Vanliga telestall kan ha en tendens till rundgång när man vräker på med dist.  

Mickarna är väl balanserade internt både i volym och ton. Passar extremt väl för halvskitiga till riktigt hårt distade ljud. Även rena toner blir mer kraftfulla. Kraften är mer koncentrerad i mellan och basregister. Tonen blir större, mer bett men samtidigt varmare än på en traditionell tele. Klart häftigt!

Ask till kroppen och lönn till halsen hämtar vi från Nordamerika. Båda träslagen har en brilljant diskantrik ton med lång sustain. Det blir en intressant mix med diskantrika träslag och basiga mickar med hög utsignal - en upphotad tele helt enkelt - Hot Rod! Och snygg dessutom med sin klassiska Butterscotch Blonde. Det blir läckert med transparant färg och ett snyggt träslag.

Halsen har en C-profil. Halsen är relativt tunn men inte supertunn, ligger sådär lagom i handen. Lackad med halvblank färg som vi tycker är väldigt behagligt. Stränghöjden är väldigt låg och gitarren är lättspelad. Inget bandrassel och misstoner. Tonerna stämmer väl över hela halsen - en fröjd för det känsliga örat. 

Green TL Hot Rod

Pris:
8 990 SEK
Inkl. 25% Moms

Om Green TL Hot Rod - Master Series
Hot Rod är ursprungligen en benämning på en ombyggd amerikansk öppen bil, så kallade roadsters, tillverkade innan år 1949. Det var Hot Rod-trenden som inspirerade biltillverkarna i Detroit att börja utveckla och sälja muskelbilar. Green TL Hot Rod är motsvarigheten i gitarrvärlden. Vi bygger på en gammal konstruktion från 1950. Hottar upp den ordentligt med heta mickar. En muskelgitarr med kraft nog att vinna "dragrace". 

Specifikation
  • Kropp av amerikansk ask
  • C - hals av hård kanadensisk lönn.Bredd översadel 42 mm, 1:a bandet, tjocklek 22 mm, bredd 43 mm, 12:e bandet, tjocklek  24 mm, bredd 51,5 mm,
  • 25,5" skala, 22 medium jumboband, kapslade stämskruvar,
  • Pickuper: Lundgren 2 x Tele P90 : alt 3 DiMarzio Chopper T  bridge, Cruizer neck  Black. 1 volym och 1 tonkontroll, 3-vägs pickupväljare.
  • Hårdvara i krom. Vikt ca 4.0 kg. Färg: Butterscoth Blonde

Nytt för 2015
Vi har valt att sätta Lundgren mickar istället för DiMarzio och Teslas Dual Rail mickar. Det blir en lite råare ton med singelcoil mickar - mer telecaster. Loggan på huvudet är lite tydligare utformad. Green och Master Series är separerade från varandra.  

2016
Nu har vi på nytt valt att även ha DiMarzio Dual Rail Pickups. Ett jäkla drag i de mickarna. Vi har C-profil på halsen. 

Lundgren P90 Pickups - Klicka - förstora
DiMarzio Dual Rail Pickups

lyssna på lundgren pickups

  • Ola Göransson • 20 mars 2017 10:07:07
    Ni skämtar inte när ni säger mycket gitarr för pengarna. Jag är enormt imponerad av min Hot Rod Tele. Snygg som fasen men vilket sound! Lundgren P90 med resten av guran låter fantastiskt. Det är en gitarr som inspirerar till att spelas.