2015 års modell med stor logga
2015 års modell med stor logga

Green TL Vintage ingår i vår nya Vintage Series. Kännetecknande för serien är fina träslag och riktigt bra mickar.

Vi har valt ask till kroppen, hämtad från Canada.  Det ger maximal "twang", ett distinkt ljud med snabb attack och klingande övertoner. Lönn till halsen är från USA. Halsen har en modern D-form - snabb och skön att spela på. Du kan välja mellan greppbräda av lönn eller rose maplewood. Rose maplewood liknar rosewood både i utseende och ton. 

Du kan välja mellan två olika varianter av bestyckning - antingen med Green Standard Pickups eller Lundgren Pickups Vintage 7,3 i stall och Vertigo/Vintage i halsläget. Våra egna mickar är riktigt bra och Lundgren är nog bland det absolut bästa som finns i världen. Han tillverkar dem styckvis på samma sätt som man gjorde när de var som bäst på 50-60-talet. 

Här får du ett klassiskt telesound av riktigt hög klass, en härlig twang. Vi vill påstå att det här är en gitarr som kan konkurrera med avsevärt dyrare telegitarrer, i finish, spelkomfort och ljud. Vi har haft ett antal gitarrister i vår fysiska butik som testat och blivit rejält överraskade. 

Specifikation

 • Kropp av canadensisk ask
 • D-hals av hård lönn, 10" radius(Bredd vid sadel 42 mm, 1:a bandet, tjocklek 19 mm, bredd 42,5 mm, 12:e bandet, tjocklek 21 mm, bredd 52 mm) 25,5" skala, 22 medium jumboband
 • Greppbräda av lönn eller rose maplewood.
 • Green Standard Pickups alt Lundgren pickuper,
 • Hårdvara i krom, 1 volym och 1 tonkontroll, 3-vägs pickupväljare.
 • Vikt ca 3,9 kg Färg: Vintage White.


Läs mer om Green Guitars       Gitarrtest Green TL Vintage Vs Fender Telecaster

2016 års modell med Rose maplewood greppbräda

Green TL Vintage

Pris:
3 190 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:

Om Green TL Vintage - Vintage Series
Här har vi varit ute efter att återskapa den fina tonen som fanns i gitarrer tillverkade på 50- och 60-talet. Fokus har varit på ljudet.Vi har därför tagit oss friheten att använda moderna halsar och stämskruvar. Stallet är dock klassisk vintage vilket har betydelse för tonen, tre sadlar ger högre strängtryck än när det fördelas på 6 st. För att få till en fin ton har vi använt oss av traditionella träslag.  

Nytt 2016
Vi har gjort loggan mindre - se separat bild nedan. Finns numera även med Rose Maplewood greppbräda. Vi har valt detta träslag istället för utrotningshotad rosewood. Det både ser ut som och låter som rosewood. Väldigt likt. 

ljudprover

Inspelad med en Fender Cyber Twin med hjälp av en handhållen Olympus LS-11 recorder. Inspelningarna är gjorda med förstärkaren inställd i läge Clean. Första inspelningen är med Tesla mickar och den andra är med Lundgren.

Inspelning: Anton Gustavsson

Logga fr o m 2016 års modell

halsmick

stallmick

Med serienummer baksida huvud

insänt från kund
 

 • Henrik • 30 december 2016 22:14:46
  Hej! Passar vanliga allparts eller Fender plektrumskydd om man skulle vilja sätta dit ett svart istället? :)
  Antar att det inte är nitrolack?
 • Hej Henrik - vi har inte testat själva - men vet andra som bytt plektrumskydd. Helt korrekt - inte nitrolack. Mvh Anders

  2 januari 2017 13:46:14