2015 års modell med stor logga

Green TL Vintage ingår i vår nya Vintage Series. Kännetecknande för serien är fina träslag och riktigt bra mickar.

Vi har valt ask till kroppen, hämtad från Canada.  Det ger maximal "twang", ett distinkt ljud med snabb attack och klingande övertoner. Lönn till halsen är från USA. Halsen har en modern D-form - snabb och skön att spela på. Du kan välja mellan greppbräda av lönn eller rose maplewood. Rose maplewood liknar rosewood både i utseende och ton. 

Du kan välja mellan två olika varianter av bestyckning - antingen med Green Standard Pickups eller Lundgren Pickups Vintage 7,3 i stall och Vertigo/Vintage i halsläget. Våra egna mickar är riktigt bra och Lundgren är nog bland det absolut bästa som finns i världen. Han tillverkar dem styckvis på samma sätt som man gjorde när de var som bäst på 50-60-talet. 

Här får du ett klassiskt telesound av riktigt hög klass, en härlig twang. Vi vill påstå att det här är en gitarr som kan konkurrera med avsevärt dyrare telegitarrer, i finish, spelkomfort och ljud. Vi har haft ett antal gitarrister i vår fysiska butik som testat och blivit rejält överraskade. 

Specifikation

 • Kropp av canadensisk ask
 • D-hals av hård lönn, 10" radius(Bredd vid sadel 42 mm, 1:a bandet, tjocklek 19 mm, bredd 42,5 mm, 12:e bandet, tjocklek 21 mm, bredd 52 mm) 25,5" skala, 22 medium jumboband
 • Greppbräda av lönn eller rose maple wood.
 • Green Standard Pickups alt Lundgren pickuper,
 • Hårdvara i krom, 1 volym och 1 tonkontroll, 3-vägs pickupväljare.
 • Vikt ca 3,9 kg Färg: Vintage White.


Läs mer om Green Guitars       Gitarrtest Green TL Vintage Vs Fender Telecaster

Med Rose maplewood greppbräda
Maple Fingerboard

Green TL Vintage

Pris:
3 190 SEK
Inkl. 25% Moms
Antal:

Nya vita är på gång in under Januari 2019, blå kommer till sommaren 2019.

Om Green TL Vintage - Vintage Series
Här har vi varit ute efter att återskapa den fina tonen som fanns i gitarrer tillverkade på 50- och 60-talet. Fokus har varit på ljudet.Vi har därför tagit oss friheten att använda moderna halsar och stämskruvar. Stallet är dock klassisk vintage vilket har betydelse för tonen, tre sadlar ger högre strängtryck än när det fördelas på 6 st. För att få till en fin ton har vi använt oss av traditionella träslag.  

Nytt 2016
Vi har gjort loggan mindre - se separat bild nedan. Finns numera även med Rose Maple Wood greppbräda. Vi har valt detta träslag istället för utrotningshotad rosewood. Det både ser ut som och låter som rosewood. Väldigt likt. 

Klicka för förstora

ljudprover

Inspelad med en Fender Cyber Twin med hjälp av en handhållen Olympus LS-11 recorder. Inspelningarna är gjorda med förstärkaren inställd i läge Clean. Första inspelningen är med Tesla mickar och den andra är med Lundgren.

Inspelning: Anton Gustavsson

Med serienummer baksida huvud

halsmick

stallmick

insänt från kund

Logga fr o m 2016 års modell
 • zenkert • 26 december 2018 22:00:19
  Att kunna välja färg på Pickguard skulle vara grymt cool.
  Den blå med Svart Pickguard med greppbräda av Maple Neck. Skitsnyggt! Den svarta färgen i Pickguarden gifter sig med den svarta Stallmicken.

  Synd att man inte kan bifoga en bild.
 • Hej Zenkert! Ja det är klart läckert - ´vår vintage strata har vi med svart plektrumskydd. Vi kan skicka med ett svart om du vill. Men just nu är den slut i lager. Kommer in nya till sommaren 2019./Anders

  27 december 2018 11:52:09

 • Simon • 14 mars 2018 15:39:12
  Hej! Nu har jag spelat på den i över 3 månader och ursäkta språket men jävlar vilken telecaster det va! tesla mickarna som var helt okända för mig låter riktigt bra!
  Det kommer bli fler green gitarrer framöver det kan jag lova!
 • Lars Eriksson • 31 oktober 2017 20:52:43
  Hej.
  Har väl spelat i 30 år äger typ 25 gitarrer.
  Jag är förstummad!
  Hur kan man köpa en sån här gitarr för under 5000 spänn!(Lundgren mickar)
  Första gången jag fått en gitarr som jag inte behövt justera alls, och jag är petig. Väldigt petig.
  Vilket bygge vilken kvalité ljud och schvung!
  Min -66 tele får flytta på sig ett tag.
  Bra jobbat!
  Så bra att jag beställde en till.
  En Tele Rosewood.
  Green guitars jag saluterar er.
 • Tack Lars - detta värmer våra hjärtan. /Anders

  2 november 2017 14:38:59

 • Jonas Nilsson • 28 december 2015 18:27:48
  Fick en sådan av Jesper som tidig julklapp och födelsedagspresent. Finaste presenten någonsin. Maffigt ljud och skön att spela på. När jag väl intygat för frun att jag inte spontanköpt ytterligare en gitarr under devisen: " I can resist everything but temptation", var även hon superimpad över hur snygg gitarren är. Alla nöjda med andra ord.
 • Bra kompis du har Jonas - ingen dålig present/ Anders

  29 december 2015 10:57:44