Green tl white blonde - master series

Green TL White Blonde bygger vi i vår lilla Custom Shop i Seol SydKorea. Träråvaran handplockas för bästa ton och utseende. Våra gitarrbyggare har verkligen lyckats få till en grym gitarr.

För att toppa detta har vi utrustat den med handvirade Svenska Lundgren Pickups - Vertigo Bridge and Neck. Det här är riktiga vintage mickar. Tillverkade i Jönköping av Johan Lundgren på samma sätt som man gjorde på 50-talet.  Och bättre mickar finns inte enligt vårt tycke. Lundgren har lagt ett enormt detaljarbete på mickarna för att få rätt ljud.

För Vertigo har Lundgren har haft en mick från 1952  som han analyserat. Han använder samma typ av magneter och lindningstråd som man använde 1950 - 1954. Det är mer järn i magneterna vilket gör att induktansen ökar och en punchig mellanregisterknuff infinner sig. Den har twang så det räcker, men ljudet är inte så vasst som på många moderna Tele gitarrer. Det blir en härlig vintage ton som är bland det bästa vi hört.

Ask till kroppen och lönn till halsen är hämtat från Nordamerika. Båda träslagen har en briljant diskantrik ton med lång sustain. Det ger Green TL White Blonde sitt tidstypiska sound av vintagekaraktär. Och snygg dessutom med sin transparanta lack där mönstret i asken lyser igenom. Halsen har en C-profil, ligger sådär lagom skönt i handen. Baksidan av halsen är lackad med halvmatt lack. Med sin låga stränghöjd är den lättspelad. 

Specifikation
  • Kropp av amerikansk ask, C - hals av hård lönn från Canada.
  • Bredd översadel 41 mm, 1:a bandet, tjocklek 20,5 mm, bredd 41,5 mm, 12:e bandet, tjocklek 22 mm, bredd 50,5 mm,
  • Radius 9.5", 25,5" skala,
  • 22 medium jumbo band, kapslade stämskruvar,
  • Pickuper: Lundgren Vertico, 1 volym och 1 tonkontroll, 3-vägs pickupväljare.
  • Hårdvara i krom. Vikt 3,7 kg. Färg: White Blonde

Green TL White Blonde - B-Stock

Ord. pris:
7 990 SEK
Pris:
6 990 SEK
Inkl. 25% Moms
Du sparar:
1 000 SEK (13%)
Inactive

Serienummer 1 - i lager Vikt 3 681 gr (Ett litet märke -  kantstött på huvudet) 

Om Green TL White Blonde - Master Series
Green TL White Blonde ingår i vår Master Series. Gitarrerna byggs i vår lilla Custom Shop med stor passion av några skickliga och erfarna gitarrbyggare. Samtliga komponenter är uppgraderade i förhållande till våra övriga serier.  Den här gitarren imponerar med hög spelkomfort och skönt sound. Våra gitarrbyggare i Custom Shop har verkligen förmåga att bygga fina gitarrer.

Klicka för förstora

lyssna på lundgren pickups - vertigo