Equiped with Tesla Pickups

green super strat gold - master series

Green Super Strat Gold - Master Series sticker ut.  Byggs i vår lilla Custom Shop i Soul. Man handplockar all träråvara och väljer ut de mest resonanta bitarna.

Med sina 3 dual rail pickuper har den kraft satt göra avtryck på scen. Teslas RS2 Hotrail pickuper har hög output och leverer verkligen ett ljud som imponerar på oss. Det är fett, det är kraftfullt och fylligt. Hardtailstallet gör sitt till - man får mer kropp och sustain i tonen. Svaj kan man fixa genom tryck på halsen. Inte samma sak men duger gott många gånger. 

Det är påfallande vilken skillnad i output det är när vi jämför med en vanlig strata med singelcoilmickar. I en jämförelse med en Les Paul så är tonen lite klarare,  lite mer strängseparation. Mickarna är ju dessutom tystare än singelcoil. Stallmicken ligger över en tonkontroll så man kan enkelt rulla av lite diskant  vid behov, bra när man står på scen och snabbt vill ändra ljudet. 

Green Super Strat är tacksam att spela både rena och distade ljud. Testade att köra lite blues med halsmicken och den levererade ett varmt skönt ljud, fylligare än på en strata. Stallmicken är väldigt mottaglig för dist. tycker ljudet påminner lite om en SG, som vi på Guitarnet uppskattar. Men samtidigt låter det strata. Vår gitarrpanel var lyriska för ljudet. Bra häng. Härlig sologitarr! 

Det är bra trä i den här gitarren, resonant och samtidigt snyggt. Kroppen är gjord av al från USA som handplockas för ton och utseende. Därifrån kommer även lönnen till halsen. Den har en väldigt snygg och påkostad lack med ett härligt djup som oftast bara finns på dyrare gitarrer. Snyggare i verkligheten än på bilderna.

Halsen är halv blank på baksidan - skönt - gör gitarren snabbare. Stränghöjden är behagligt låg. Våra gitarrbyggare i Custom Shop har verkligen gjort en strata som har det där lilla extra.  

Specifikation:

  • Kropp av amerikans al,
  • D-hals av hård lönn (Bredd vid sadel 42 mm. 1:a band tjocklek: 21 mm, bredd: 42,5 mm 12:e band tjocklek: 23 mm, bredd: 51,5 mm), greppbräda av lönn. 25,5" skala, 22 st medium jumboband,
  • Green kapslade stämskruvar och hardtail stall 
  • Tesla PLASMA RS2. 1 volym och 2 tonkontroller, 5-vägs pickupväljare,
  • Hårdvara i guldkrom. Vikt 3,4 kg
  • Färg: Aged White 


Läs mer om Green Guitars

Green Super Strat Gold

Pris:
7 990 SEK
Inkl. 25% Moms
Slut i lager

Kan beställas med valfria Lundgren pickups. 

Om Green Super Strat  - Master Series

En strata är bland de skönaste gitarrerna man kan hänga på sig. Leo Fender hade ergonomi och spelkomfort framför ögonen när han designade kroppen. Vi på Guitarnet tycker en strata är som snyggast med sina klassiska 3 singelcoilmickar. Samtidigt som det är något som är utmärkande både för utseende och för soundet är det också en begränsning. Singelcoil mickarna är känsliga och vill gärna brumma. Och ljudet kan komma lite till korta i viss typ av musik. Det här är lite bakgrunden till vår Green Super Strat. Vi ville kunna hänga på oss en strata och samtidigt få mer tyngd i ljudet t ex när man lirar blues eller hårdrock och liknande. Därför valde vi att bestycka den med humbuckers i singelcoilformat. 

  • Guitarnet.se • 25 november 2019 16:43:09
    Hi, you need to order this model. Not any stock guitar any more/Anders
  • smoke • 22 november 2019 21:50:11
    Hallå! is this guitar coming back to stock?
  • Leffe.hansen@gmail.com • 30 december 2016 23:15:39
    Mer info.
  • Hej Leffe! Har missat din kommentar - vilken info saknar du? Mvh Anders

    17 maj 2017 11:21:00