Köpinformation - Köpvillkor

För att kunna ge dig bästa service ber vi dig att läsa igenom följande villkor.
 

Fri frakt inom Sverige - övriga länder- fraktfritt över 5 000 SEK
Vi bjuder på fraktkostnaden inom Sverige. Du hämtar varorna på närmaste utlämningsställe. Om du vill ha det hemlevererat till dörren kostar det 300 SEK. I det fall du inte löser ut paket debiteras du med 250 SEK inkl moms. Vi skickar med DHL och väljer deras miljöfrakt vilket innebär att motsvarande mängd bränsle som går åt vid frakten är förnybart någonstans i DHL:s fraktåtagande i Sverige. För leveranser till nordiska länder och övriga grannländer  tillkommer 150 SEK per sändning i frakt exklusive Norge som kostar 300. Till övriga länder inom EU är frakten 300 SEK. Utanför EU kostar frakten från 650 SEK (en gitarr). 

Varorna är försäkrade under transporten
Vi betalar även en transportförsäkring - så alla varor är försäkrade under hela transporten fram till att du kvitterar ut varorna. Skulle olyckan vara framme ersätts skadade varor med nya.
 

Nöjd kundgaranti - öppet köp 14 dagar - pengarna tillbaka

Du kan prova gitarren i 14 dagar. Du får igen pengarna eller kan byta till annan vara om du inte är nöjd. Gäller dock inte beställningsvaror och specialbeställningar. För ytterligare information se retur/reklamation nedan.

OBS! Alla gitarrer är justerade och intonerade när de lämnar Guitarnet, om luftfuktigheter och temperatur väsentligt skiljer sig åt hos dig kan gitarren behöva justeras igen. Vi förvarar gitarrerna i lokal med reglerad luftfuktighet. Notera att ingen konventionell gitarr oavsett märke intonerar till 100 % över hela greppbrädan. 
 

Garanti 12 månader

- Guitarnet lämnar 12 månaders garanti på alla gitarrer och varor. Är du privatkund har du ytterligare 2 års reklamationsrätt för fabrikationsfel . Under år 2 och 3 står kunden för alla frakt och servicekostnader till dess att fabriksfel är bevisat. Enligt konsumentköplagen ligger bevisbördan på kunden.

- Garanti gäller ej för förbrukningsartiklar såsom: strängar, plektrum, förstärkarrör och dylikt.

Betalning
Vi har många alternativ för dig hur du vill betala. När du kommer till kassan väljer du ett som passar dig. Välj mellan Swish, efterkrav (postförskott), bankbetalning, kortbetalning, betalning till vårt bankgiro/bankkonto eller faktura.

Avbetalning
Vi har även möjlighet att erbjuda avbetalning vid köp över 300 kr.  Avbetalningsalternativen är 3,6,12 (räntefritt) eller 24 månader.(ränta). Uppläggnings- och aviavgifter tillkommer enligt nedan:

3 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 95 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00%
6 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 195 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00%
12 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 295 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00%

Delbetala räntebärande (vid ordervärde över 5000 kr):
24 månader; Uppläggningsavgift 295 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 9,95%
 

Moms

Alla priser är inkl 25% moms om inget annat anges. Leveranser till Norge sker utan svensk moms, norsk moms får betalas vid uthämtning av paket. Det kan tillkomma moms och andra tullkostnader på leveranser utanför EU. Kolla med aktuell tullmyndighet. 
 

Mottagningskontroll - viktigt!

 När du har fått dina varor måste du kontrollera följande:

- Kontrollera att det inte finns någon transportskada. Om så är fallet skall detta först anmälas till chaffören och noteras på fraktsedel och därefter till oss per e-post inom 7 dagar. OBS, reklamation av transportskada görs INTE på utlämningsstället utan på www.dhl.se eller för övriga nordiska länderna till Bring Parcels +46 771-345 345.

- Kontrollera att informationen på kvittot som du fick på din mail stämmer med det du fått levererat. Anmärkning på detta skall göras inom 7 dagar från det att varan mottagits.
 

Retur / Reklamation:
- Vid retur/ reklamation måste du kontakta oss först innan varorna returneras. Detta gör du genom att maila oss på adressen info@guitarnet.se och ange orsak. 
- Retur/reklamation skall återsändas i orginalskick i leveransförpackning.
- Guitarnet tar inte ansvar för eventuella fraktskador vid retur. Emballera den på samma sätt som den kom.

- Köparen  står för returfrakt och bör teckna transportförsäkring av varan vid retur. Om önskas kan vi ombesörja returfrakten till en kostnad av 150 kr inom Sverige.
Vid reklamation står Guitarnet.se för fraktkostnader. Leveransadress se nedan.
 

Aktsamhets / skötselanvisningar 
- Våra gitarrer är av trä. Trä är ett levande material som förändras av bl.a. fukt och temperatur. Låt inte din gitarr stå i direkt solljus eller vid värmekälla. Förvara gärna din gitarr där inte luften är för torr. Principen är inte för kallt, inte för varmt och inte för torrt. Kontroller luftfuktighet sommar och vinter, bör ligga i intervallet 40-60 %. 
- Vissa gitarrstativ kan om man har en lite exklusivare gitarr (med t.ex. cellulosalack) förstöra lacken och orsaka missfärgningar.
- Guitarnet kan av naturliga skäl inte ersätta eller utan kostnad reparera ett instrument eller annan vara som inte är skött på rätt sätt.
 

Leverans

Vi levererar alltid ditt paket så fort det går. Leveranstid på lagervaror är ca 2-7 arbetsdagar. Vi skickar med DHL om det inte är överenskommet annat. Ditt paket hamnar på närmaste utlämningsställe för DHL och du får ett SMS när varan anlänt. Vill du ha den hemleverad till dörren kostar det 100 kr. Brevförsändelser skickar vi med Posten.
 

Reservationer

Vi reserverar oss för att text och priser kan vara fel. Avvikelser från bilderna kan förekomma. Vi reserverar oss för små skillnader mellan olika årsmodeller och även mellan olika gitarrer av samma modell. Trä är ett levande material. Det gör att det kan skilja sig i t ex ådringen. Gitarrer är i mångt och mycket också ett hantverk. Kvalitén är dock alltid densamma. Kontakta oss vid tveksamheter.

B-stock varor
En B-stock är en produkt som har returnerats av en kund inom 14 dagar öppet köp eller har ersatts under garanti och inte kan säljas som A-stock. Det kan också vara produkter med små visuella fel. Dessa produkter erbjuds till ett reducerat pris, har full funktionalitet och kommer med 1-års garanti och 14 dagar öppet köp. Kunder kan finna att dessa produkter visar spår av användning eller slitage, eller andra anmärkningar och kommer eventuellt inte levererade i sin orginalförpackning. En B-stock kontrolleras alltid innan den skickas.


Övrigt 

Det är viktigt för oss att du blir nöjd. Om det mot förmodan skulle uppstå tveksamheter så följer vi allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.
 

Leveransadress och postadress

Guitarnet

Regeringsgatan 18 A
332 30 Gislaved

Telefon

+ 46 0722387797

Organisationsnummer

769619-8303

Green LP Standard