Tips & tricks - test av gitarrer och förstärkare - nux Vs fender

Vi har gjort en liten enkel test av NuX Mighty 50 som vi säljer i jämförelse med en Fender Cyber Twin. Syftet är att ge en bild av hur bra NuX Mighty 50X är. Priset för förstärkarna är 1 950 kr respektive 21 000 kr. Det är två digitala förstärkare vi jämför. I NuX sitter det en 12 tums högtalare. Fendern är en hybrid med både digitala kretsar och rör. Den innehåller två stycken 12 tums högtalare.

Egentligen är det lite galet att jämföra två så skilda prisnivåer. Fenderförstärkaren är en s.k. high end förstärkare, dvs bland det bästa som finns bland digitala förstärkare.

NuX står sig väldigt bra i jämförelsen, vilket förvånar. Det borde varit en jätteskillnad, visst skiljer det men det handlar mycket om en karaktärsskillnad, vilket beror på att det sitter rör i Fenderförstärkaren. Fendern får därmed ett varmare rörljud än Nuxen. Nuxen hänger med väldigt bra i testen. Respekt för teknikerna som byggt NuX!!

Vi har spelat in med en handhållen Olympus LS11. Gitarr: Green TL Standard. Effektpedal: Daphon E20OD. Vi har kört båda förstärkarna i kanaler för Clean, samma inställning på equalizer. Det går självklart att justera på equalizer för att få ljuden mer lika varandra, t ex att få NuX ljudet varmare. Ingen redigering av ljudet har gjorts.

Läs mer om NuX Mighty 50X här!

Nux Mighty 50X Pris 1 950 kr
Fender Cyber Twin Pris 21 000 kr

Lyssna på testen

Inspelad av Anders Axelsson